logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norsk delegasjon til WOMEX i Las Palmas

Av Carl Kristian Johansen

Svensk-norske Sver.

Verdensmusikkmessen WOMEX arrangeres i perioden 24. -28. oktober.

Denne gangen arrangeres WOMEX i Las Palmas på Grand Canaria. WOMEX regnes som et av de fremste samlingspunktene for tradisjons- og verdensmusikk globalt, og Norge er som vanlig sterkt representert.

I alt 19 selskaper og 32 personer deltar på den norske standen (stand nr. B69) i år.

Disse er med:
FolkOrg, Folkelarm, Fru Skagerak, Førde Traditional and World Music Festival, Grappa Musikkforlag, Hanne Tveter / Musikkmakeriet, Kirkelig Kulturverksted, Lions of Africa, Maurseth, Music Norway, Musikkprofil Booking & Management, Oslo World, SafeMUSE / LIDIO, Sami Music Expo, Solid Musikk, Sver, Taragot Sounds / 5b.no AS, Transform, Vassvik.

I tillegg stiller NRK som vanlig opp og produserer Womex’ offisielle radiosendinger.

Music Norway er ansvarlig for den norske standen, og deltar med prosjektleder Aslak Oppebøen.

Det nordiske samarbeidet ser ut til å bli stadig tettere, og alle er samlet i samme område på messen under banneret «Nordic Folk». Også på musikernivå ser vi mer og mer samspill over grensene. Årets norske showcase er da også det norsk-svenske bandet SVER, som spiller lørdag kveld.

I tillegg til dette deltar den norske hardingfelespilleren Benedicte Maurseth i et panel ledet av musiker og norgesvenn David Rothenberg under tittelen «Experiment with tradition – From Folk to Future».

– Det er stor interesse for den nordiske tradisjonsmusikken for tiden og vi er involvert i flere prosjekter fremover som skal bidra til å styrke merkevaren «Nordic Folk». Både internt i Norden og i markeder som USA, Canada og Tyskland, sier Oppebøen.

Er du interesser i hva som foregår på den nordiske folkemusikkarenaen, meld deg inn Facebook-gruppen Nordic Folk.

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere