logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norsk deltagelse på Jazzahead

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 13. apr, 2018

Verdens jazzbransje samles igjen på Jazzahead i Bremen, Tyskland 19. – 22. april.

Et rekordstort antall norske bransjeaktører deltar på standen, og flere norske musikere har fått plass i det offisielle konsertprogrammet.

Siden etableringen i 2006 har Jazzahead vokst til å bli verdens største jazzmesse med over 3000 delegater fra mer enn 60 land. Sammen med Norsk jazzforum har Music Norway en norsk stand med nærmere 40 delegater tilknyttet.

– Det er hyggelig å se at flere og flere i miljøet oppfatter dette som en viktig arena. Norsk jazz har høy konsertaktivitet i utlandet og i Tyskland. Vi trapper spesielt opp innsatsen mot det tyske markedet siden 2019 blir et satsingsområde for norsk kultur i Tyskland i forbindelse med bokmessen i Frankfurt, sier prosjektansvarlig i Music Norway Aslak Oppebøen.

Viktig utstillingsvindu
Jazzahead har totalt 100 konserter over fire dager, og en plass i det offisielle konsertprogrammet er svært ettertraktet. Konsertene er viktige utstillingsvindu som genererer interesse og etterspørsel. I 2018 har følgende norske musikere sluppet gjennom nåløyet: LASSEN med saksofonist Harald Lassen i spissen, gitarist Steinar Aadnekvam med Freedoms Trio, Helge Lien Trio & Adam Baldych, samt Gard Nilssen og Ole Morten Vågan med Maciej Obara Quartet.

Ny utgave av JazzCD.no
Den triple promo-cd’en «JazzCD.no – Jazz from Norway 2018» presenterer drøyt førti internasjonalt aktuelle norske jazzmusikere og –band.  Samlingen er et samarbeid mellom Norsk jazzforum, Utenriksdepartementet og Music Norway, og dette er åttende gang norsk jazz promoteres på denne måten ute i verden.  Denne utgaven ble lansert i januar under Winter Jazz Fest i New York, og 4000 eksemplarer distribueres nå gjennom våre egne nettverk, UDs utenriksstasjoner, Europe Jazz Network og nå altså på Jazzahead til internasjonale medier, festivaler og arrangører.

Fra Music Norway deltar direktør Kathrine Synnes Finnskog, prosjektleder Aslak Oppebøen og leder for Berlinkontoret Jonas Vebner.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere