logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norsk elektronisk musikk på plakaten i Polen

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 16. nov, 2017

Filmvisning med Prins Thomas og DJ Fett Burger på scenen.

Fredag vises filmen Northern Disco Lights på den nystartede klubben Jasna1 i Warsawa. Etter filmen spiller Prins Thomas og DJ Fett Burger. Sistnevnte kommer fra Sex Tags Mania-labelen som har base i Berlin.

Northern Disco Lights er en dokumentarfilm som handler om hvordan norsk elektronika- og klubbmusikk fant en vei ut i verden, med artister som Mental Overdrive, Erot, Bjørn Torske, Röyksopp og Annie. Filmen trekker linjer fra 80- og 90-tallet via framveksten av Tellé Records i Bergen til dagens scene, og intervjuer artister og aktører.

Les mer om Northern Disco Lights her

Vi sendte en epost til promotør Artur Korycinski, aka KingOfKong, for å få en beskrivelse av det polske markedet for denne type musikk.

– Vi har en blomstrende scene for elektronisk klubbmusikk, med veteraner som Jacke Sienkiewicz og Maximilian Skiba til yngre artister som for eksempel Private Press, Earth Trax, Mozaika og Newborn Jr. Vår festivalscene er også svært viktig. Den banebrytende Astigmatic Festival (RIP), Unsound, Nowa Muzyka Festival, får mer og mer internasjonal anerkjennelse. Klubbscenen er også interessant. Nye klubber som Jasna1 i Warszawa blir kuratert på en utmerket måte, og det er det harde arbeidet og visjonen til de polske arrangørene som skaper miljøet.

– Hvilken stilling har norske aktører innenfor dette segmentet i Polen?

– Norske artister er svært viktige for denne scenen. Artister som Skatebård, Erlend Øye, Todd Terje, Rune Lindbæk og Lindstrøm pleide å besøke oss ofte.  Lindstrøms første live-bandshow hadde premiere på Astigmatic Festival, samme med Whitest Boy Alive. Vi hadde også noen polsk/norske samarbeid. Maximilian Skibas siste album ble utgitt på Internasjonal, som er etiketten til Prins Thomas. Rune Lindbæk ga ut noe av sin musikk på den fantastiske polske Fasrat-labelen.

– Hva er dine forventninger når det gjelder visningen av Northern Disco Lights-kvelden med Prins Thomas og Fett Burger?

– Jeg gleder meg til det og håper at våre gjester vil nyte visningen og ha en flott etterfest!

Kvelden på Jasna1 skjer fredag 17. november. Facebook-event her.

Jonas Vebner på Music Norways Berlin-kontor vil være er til stede og møter polsk bransje. Bransje/presse blir invitert til screeningen og det blir Q&A med Prins Thomas etter filmen i regi av den anerkjente polske journalisten Maciek Sienkiewicz. Prosjektet har også mottatt støtte fra den norske ambassaden i Warsawa.

Arrangementet har allerede fått en rekke forhåndsomtale (Vice, PolskieRadio.pl med Czwórka, Kmag, Going) samt at Tidal har laget en norsk spilleliste i anledning visningen.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere