logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norsk gallakonsert på Jazzahead 2019

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 07. nov, 2018

Sloveig Slettahjell er blant de norske artistene som spiller på gallakonserten under Jazzahead 2019. (Foto: Andreas Frøland)

Norsk jazz spiller hovedrollen i Bremen neste år.

Mathias Eick Quintet og Trail of Souls, med Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og In the country, åpner Jazzahead i Tyskland neste år. Norge er valgt ut som partnerland. Norsk kultur vil prege byen Bremen og verdens største jazzmesse som foregår fra 25. – 28. april 2019.

Les mer: Meld deg og søk om showcase på Jazzahead 2019

Jazzahead har sluppet en av sine første bookinger, nemlig gallakonserten som avslutter den to uker lange kulturfestivalen som hvert år innleder bransjemessa Jazzahead. På programmet står velkjente og internasjonalt anerkjente norske musikere.

Billettsalget til gallakonserten er i gang. Kjøp billett her.

– Dette er første programslipp fra Jazzahead, og søknadsportalen for Norwegian Night er nå åpnet. Jeg er nok like spent som søkerne hvilke norske bidrag vi vil få se på showcasefestivalen neste år, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Vil løfte norsk jazz i Tyskland
Som partnerland vil norsk jazz få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet til Jazzahead. De to ukene i forkant av Jazzahead vil norsk kultur presenteres i Bremen gjennom en kulturfestival. Showcasekvelden Norwegian Night vil presentere ytterlige åtte norske band.

– Vi skal gjøre vårt for å løfte fram norsk jazz på denne viktige internasjonale arenaen, og vi vil jobbe med og for norske musiker og bransje også i etterkant av Jazzahead for å følge opp økt etterspørsel, sier Bråtømyr.

Direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog, understreker at denne satsingen vil komme flere til gode.

Jeg tror oppmerksomheten rundt det norske programmet under neste års Jazzahead vil dryppe på hele det norske jazzmiljøet, og målet er jo å skape nye muligheter internasjonalt. Ikke minst gir det oss en mulighet til å jobbe samlet og fokusert for å dele norsk jazz med resten av verden gjennom hele året. Jeg har forventninger til at vi skal både dele historien, vise samtiden og planlegge fremtiden, og at både konserter, seminarer og faglige samlinger vil bidra til dette før, under og etter Jazzahead 2019, sier Synnes Finnskog.

Norsk fokus
Gallakonserten 26. april markere avslutningen på den to uker lange kulturfestivalen som presenterer norsk musikk, litteratur, film og utstillinger. Jazzahead har valgt internasjonalt anerkjente musikere til å representere norsk jazz.

Trompetist Mathias Eick, som gjennom sine utgivelser på ECM Records allerede har sterk tilstedeværelse i det tyske markedet, spiller med sin kvintett som består av Torstein Lofthus (trommer), Andreas Ulvo (piano), Audun Erlien (bass)og Håkon Aase (fiolin). Eicks nyeste album «Ravensburg» er både en hyllest til hans tyske bestemor og byen i Sør-Tyskland, kjent som hjemsted for produsenten av brettspill og puslespill Ravensburger.

Vokalist Solveig Slettahjell har gjort suksess med Trail of Souls sammen med gitarist Knut Reiersrud og pianotrioen In the Country, som består av Pål Hausken (trommer), Roger Arntzen (bass) og for anledningen Andreas Ulvo (piano). Samarbeidet startet med en konsert i Berlinfilharmonien våren 2014 og resulterte i det kritikerroste albumet Trail of Souls høsten 2015.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere