logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norsk Grammy-dryss: – Som om en ivorianer skulle havnet på pallen i en klassisk femmil

Av Norsk Grammy-dryss: – Som om en ivorianer skulle havnet på pallen i en klassisk femmil Publisert: 08. des, 2014

Bernhoft er nominert til Grammy i kategorien beste R&B-album.

Hele seks Grammy-nominasjoner til Norge. – Et så massivt klapp på skulderen at nevnte skulder er ute av ledd, sier Jarle Bernhoft.

Årets Grammy-nominasjoner er klare, og nominasjonslisten er i år ekstra gledelig lesning for nordmenn. Norge er representert med hele seks nominasjoner til prisutdelingen som arrangeres 9. februar 2015.

Listen over «norske» nominasjoner ser slik ut:

Bernhoft – Best R&B album for ‘Islander’

Röyksopp – Best dance/electronic album for ‘Do It Again’

Morten Lindberg – Best surround sound album for ‘Beppe: Remote Galaxy’ og Producer of the year, non-classical

Thomas Dybdahl – Best engineered album, non-classical for ‘What’s Left is Forever’ (master engineer)

Vivianne Sydnes, Erlend Aagaard Nilsen & Geir Morten Øien, Lars Sitter and Nidaros Cathedral Choir – Best choral performance for ‘Dyrud: Out of Darkness’ (Label 2L)

Nominasjonen kom rimelig overraskende på Jarle Bernhoft:

– Jeg er veldig glad, dette er jo et så massivt klapp på skuldern at nevnte skulder er ute av ledd. Så er det veldig overraskende også, jeg har jo ikke akkurat flytta fjell i USA hittil. Og dette er jo en av de amerikanske folkemusikk-klassene, det er litt som om en ivorianer skulle havna på pallen i ei klassisk femmil. Når alt det er sagt skal jeg fortsette med akkurat det jeg driver med, skuldern tilbake i ledd og dundre på både her og både der, sier han til Music Norway.

Bernhoft, som er en av mottakerne av Music Norways Eksportprogram, har blant annet gjort seg bemerket med flere opptredener på amerikanske talkshow som Conan O’briens show på TBS og The Ellen DeGeneres Show.

Etterspørsel etter norsk talent

Morten Lindberg, som står bak plateselskapet 2L, er ingen nykommer i Grammy-sfæren. Med disse tre nominasjonene er Linberg faktisk oppe i hele 20. nominasjoner siden 2006. Tretten av nominasjonene har vært i kategoriene Best Engineered Album, Best Surround Sound Album og Producer of the Year.

– Det er et langsiktig arbeid i USA som nå gir uttelling. Jeg tror vi har klart å skape en gjennomgående høy kvalitet i våre produksjoner som over tid gir en langt større effekt enn tradisjonell markedsføring. Med hjelp fra Music Norway og en god norsk kulturpolitikk har vi klart å etablere en tilstedeværelse i det amerikanske markedet for vår musikkprodukter, kommenterer Lindberg.

Direktør Kathrine Synnes Finnskog i Music Norway mener det er spesielt imponerende at norske aktører gjør seg såpass bemerket i det som kanskje er verdens tøffeste musikkmarked.

– Grammy-nominasjonene bekrefter den økende etterspørselen fra det amerikanske markedet etter norske talenter. Det er spesielt gledelig at artister som har investert og fokusert spesifikt i dette tøffe markedet det siste året får uttelling for det. Erfaringene, nettverket og kompetansen vi nå bygger opp i USA gjør stadig veien kortere og mulighetene innen rekkevidde. Bredden i nominasjonene er også interessant; at vi kan levere godt innen både komposisjon, låtskriving og produksjon gir synergier som resulterer i at norske talent er i kikkerten internasjonalt.

For øvrig er Norge også representert ved barytonen Johannes Weisser, som synger en av de største rollene i innspillingen av Bachs Matthäus-Passion som er nominert i klassen Best Choral Performance. I tillegg er det norske koret Cantus representert på lydsporet til filmen Frozen, som er nominert i to Soundtrack-kategorier.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere