logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norsk låtskrivercamp skal skape hits i Asia

Av Pål Dimmen Publisert: 12. jul, 2018

Hooklab i Kristiansand fokuserer på Japan, Sør-Korea og Kina.

24-26. august arrangeres den internasjonale låtskrivercampen Hooklab på Odderøya i Kristiansand, en workshop der produsenter og melodimakere jobber sammen i nye konstellasjoner. Målet er å løfte frem lokale og nasjonale låtskrivere gjennom samarbeid med veletablerte profesjonelle aktører.

Meritterte nasjonale og internasjonale låtskrivere med millionselgende album på samvittigheten kommer til Sørlandets hovedstad på sensommeren. Boots Ottestad (Robbie Williams) og Anne Judit Wiik (Ricky Martin, EXO, Twice) er noen av de nasjonale navnene.

– Hooklab er en gyllen mulighet til å komme seg inn på verdens kanskje viktigste markeder for profesjonelle låtskrivere; Japan og Korea. Man vil lære mye om hva plateselskapene ser etter, og det er jo heller ikke å legge skjul på at når man skriver med allerede etablerte produsenter og toplinere så er sjansen for en cut høyere, kommenterer Tom Hugo Hermansen ved Hooklab.

Samarbeid med EKKO
Ifølge Hermansen er Hooklab inspirert av campen SongExpo i Trondheim, men med sin egen lokale vri. Fokus for Hooklab 2018 er altså å skrive sanger for Japanske, Sør-Koreanske og Kinesiske artister, og av den grunn flys det inn låtskrivere og forleggere fra disse tre landene.

– Gjennom et samarbeid med EKKO vil låtene som lages på campen møte åpne dører hos plateselskapene, siden de tidligere har levert så mange store hits. Og ekstra spennende er det at et kinesisk plateselskap med skyhøye ambisjoner om å bli verdensledende sender en av sjefene sine over for å plukke låter til sine artister. Med det enorme potensialet det kinesiske markedet har, bør alle låtskrivere med proff-ambisjoner være på ballen, selv om det i forhold til andre asiatiske land ikke har vært like mye å hente i royalties der frem til nå, fortsetter Hermansen.

Hooklab skal bli en årlig camp, og er støttet av UD/ Music Norway, NOPA, Cultiva, Kristiansand Kommune, UiA og SØRF. Søknadsportalen om å være med på Hooklab 2018 er nå åpen og finnes på hooklab.no.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere