logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norsk musikk sett utenfra

Av Norsk musikk sett utenfra Publisert: 06. mar, 2014

Musikkforum er et månedlig seminar for komponister og tekstforfattere i regi av NOPA og Norsk Komponistforening. I forbindelse med  Grunnlovsjubileet i 2014 har Musikkforum satt sammen et panel bestående av fire viktige internasjonale musikkpersoner.

Manfred Eicher. President i ECM Records og plateprodusent basert i Tyskland. Eicher er en av de mest sentrale personene i jazz i dag. Han har vært engasjert i norske jazzmusikere i flere tiår og jobbet med navn som Jan Garbarek, Chick Corea, Keith Jarret, Terje Rypdal og Pat Metheny.

Pelle Lidell. Europeisk A&R Executive i Universal Music Group. Svenske Lidell startet som trommeslager i punk og new wave bands, og flyttet videre som sessionmusiker og A&R management i Los Angeles på 1990-tallet. Lidell er en erfaren publisher og satt i juryen i svenske Idol i 2011.

Graham McKenzie. Kunstnerisk leder ved Huddersfield Contemporary Music Festival. McKenzie har fulgt nøye med på norsk samtidsmusikk og har spilt en sentral rolle i å gi norske komponister et internasjonalt publikum.

Sigtryggur Baldursson. Direktør i Iceland Music Export. Sammen med Björk hadde han internasjonal suksess med Sugarcubes mellom 1988 og 1992. Baldursson har unik erfaring i å formidle musikk som direktør i Iceland Music Export, produsent og musiker.

Disse skal dele sine synspunkter på norsk musikk og norsk musikkindustri. Fra sine ståsteder skal de beskrive norsk musikks identitet og struktur, og hva slags utfordringer og muligheter fremtiden vil bringe.

Facebook-event

Seminaret skjer på Blå 27. mars kl 19:00. Fri adgang.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere