logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norsk program på prestisjetunge Big Ears Festival

Av Carl Kristian Johansen

Festivalen arrangeres i Knoxville, Tennessee fra 23. – 26. mars.

Supersilent, Nils Økland Band og Frode Haltli står på programmet på en av USAs viktigste samtidsfestivaler, som arrangeres i Knoxville, Tennessee fra 23. – 26. mars. De norske artistene deler plakat med blant andre Wilco, Gavin Bryars Ensemble, The Magnetic Fields, Blonde Redhead, Tortoise, og Carla Bley.

Big Ears Festival beskrives som en banebrytende festival som krysser musikalske sjangre og presenterer det mest interessante innen musikk, film og visuell kunst. Det blir totalt ni konserter med norske musikere under Big Ears. På åpningskvelden gjør Frode Haltli en solokonsert og fremfører senere verket Grenseskogen som var en del av fjorårets Ultimaprogram. Nils Økland gjør sine første USA-konserter på festivalen, både med Nils Økland Band og to duokonserter med Sigbjørn Apeland og Mats Eilertsen.

Supersilent, som markerer sitt 20 årsjubileum under Ultima i september, gjør en konsert i historiske Bijou Theatre, i tillegg til Ståle Storløkken og Arve Henriksens duokonsert. Det blir konsert med Deathprod og Storløkken og Henriksen gjør også solokonserter.

– Big Ears er den desidert beste og største festivalen i USA når det kommer til å utforske rommet mellom det komplette kaos av alternativ musikk og kunstmusikk. Det er kanskje også den eneste festivalen i USA som klarer å få til dette i det formatet og skalaen som de gjør. Dette blir en sjelden mulighet for oss å spille i USA og det er fantastisk at det skjer nettopp på en festival som Big Ears, som er tydelig spisset mot det feltet vi jobber i, sier Helge Sten, aka Deathprod.

Norsk jazz og samtidsmusikk, og hvordan moderne jazz og samtidsmusikk krysser sjangergrenser, vil være tema i en av festivalens panelsamtaler. I panelet sitter Nils Økland, Helge Sten, Jan Ole Otnæs fra Nasjonal jazzscene og Ultimafestivalens Lars Petter Hagen. Samtalen ledes av den amerikanske journalisten Peter Margasak (Chicago Reader og Downbeat).

– De norske gruppene som spiller på Big Ears i år omfavner det som er så fristende og forførende ved aktuell musikk fra Norge for tiden. Nils Økland, Frode Haltli, og Supersilent lager alle radikalt uensartet musikk, men de deler en endeløs nysgjerrighet og nekter å godta musikalske ortodoksier. De følger alle instinktene sine, som leder dem til nye steder. Jeg gleder meg til å snakke om det som gjør at musikk fra Norge står ut på denne måten i vår paneldiskusjon fredag ettermiddag, sier Peter Margasak.

Festivalens norske satsing i 2017 er resultat av et samarbeid mellom Music Norway, Ultimafestivalen, NOPA, generalkonsulatet i New York og Norsk jazzforum.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere