logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norsk samtidsmusikk i New York, møter kulturminister Thorhild Widvey

Av Norsk samtidsmusikk i New York, møter kulturminister Thorhild Widvey Publisert: 11. nov, 2015

New York City (Foto: Carla Pais/www.freeimages.com)

Den 12. november møter kulturminister Thorhild Widvey flere representanter for amerikansk samtidsmusikk i New York City.

Kulturministeren møter blant annet Todd Tarantino som er direktør på MATA Festival. Tarantino var gjest på Ultimafestivalen i 2015. Sofie Ringstad, prosjektleder i Music Norway, og Lars Petter Hagen, direktør i Ultimafestivalen, er også til stede.

Møtene inngår i Generalkonsulatets langsiktige arbeid for norsk samtidsmusikk i New York i samarbeid med Music Norway, og skal synliggjøre modeller for kultursamarbeid, musikkeksport, utveksling av kompetanse og ideer, også utenfor den etablerte institusjonelle sfæren.

På kvelden den 12. november drar møtedeltagerne på konsert med det norske orkesteret 1b1 som som har recidency på venuen National Sawdust i New York.

Les mer om 1B1 på National Sawdust her: 1B1 i New York City

– Norsk fokus på MATA Festival er bare noe av det som skjer på samtidsmusikkfeltet i New York i 2016. Etterspørselen vi ser i USA er et resultat av den høye kvaliteten på norsk samtidsmusikk, samt strategisk arbeid på institusjonsplan på kunstmusikkfeltet Ultimafestivalen, med støtte fra Music Norway og Utenriksdepartementet, har de siste fire årene arrangert et gjesteprogram som tiltrekker seg viktige internasjonale aktører, sier Sofie Ringstad, prosjektleder for Music Norway.

– Dette har gjort Ultima til en sentral møteplass for samtidsmusikkfeltet, og bidrar til å øke interessen for og bruken av norske komponister og utøvere. Vi ønsker å presentere dette for kulturministeren og belyse at samarbeid mellom norske og utenlandske aktører er viktig for at norsk samtidsmusikk skal nå et nytt og større internasjonalt publikum, sier Ringstad.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere