logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norske artister og bransje til Nordic Folk Alliance i Göteborg

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 05. apr, 2019

Louien

Seks norske artister spiller showcase på det første Nordic Folk Alliance som finner sted på Hotel Waterfront i Göteborg 11-12 april.

Arrangementet er initiert av Folk Alliance International i USA med de nordiske eksportkontorene som lokale partnere. Konseptet er vel kjent og består av seminarer og paneler på dagtid, offisielle showcaser på ettermiddag/kveld og private showcaser på sen kveldstid – alt innenfor hotellets fire vegger. Konferansen søker å tiltrekke seg bransje både fra Norden, Baltikum og Nord-Amerika.

– Arrangementet passer godt inn i vår «Nordic Folk» strategi, hvor målet er å styrke det internordiske samarbeidet, samt stå samlet i eksporttiltak rettet mot resten av verden, sier prosjektleder i Music Norway Aslak Oppebøen.

– Samtidig har vi en ambisjon om å hjelpe folkemusikken å nå ut til et større publikum. At vi trekker inn americana og singer/songwriter artister gjør arrangementet tiltrekker seg et bredere spekter av musikkselskaper. Vi ser også at mange folkemusikere jobber innenfor flere sjangerne, avslutter Oppebøen.

De norske som er plukket ut til de offisielle konsertene er Camilla Hole Trio, Louien, samt norsk/dansk/svenske Fru Skagerrak. I tillegg er det private showcaser med Vassvik, Millpond Moon og Eli Gauden.

Camilla Hole er saxofonist fra Breim med bakgrunn både fra folkemusikkstudier på Rauland og jazzkomposisjon på Norges Musikkhøgskole. Trioen spiller i hovedsak instrumental folkemusikk fra Sogn og Fjordane.

Bak navnet Louien står singer/songwriter Live Miranda Solberg. Hun har vært aktiv musiker i 10 år og er mest kjent gjennom bandet Silver Lining. Louien er signet på Jansen Records og har booking gjennom Talent Farm.

Fru Skagerak er en nordisk feletrio med omfattende internasjonal turnevirksomhet. De spilte flere konserter på Folk Alliance i Montreal i februar i år.

Vi oppfordrer hele norsk bransje til å ta turen til Nordic Folk Alliance bare en kort togtur fra Oslo. http://liveatheart.se/nordicfolk/

 

 

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere