logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Norwegian Digital Jazz Festival

Av Tina Brodal Publisert: 29. okt, 2020

Norges første digitale jazzfestival skal på verdensturne.

I sommer ble 15 av Norges mest anerkjente jazzmusikere fra alle sjangre invitert til å spille inn hver deres unike konsert på Sentralen i Oslo. For flere av artistene er nettopp denne konserten den første etter at alt ble satt på vent 12. mars, og hundrevis billetter ble solgt til det som gikk under navnet «Jazz fra Sentralen». Nå skal «Norwegian Digital Jazz Festival» ut i verden slik at jazzelskere på tvers av landegrenser får mulighet til å kjøpe billett til konsertstreamene.

Les mer: Slik blir Sørveiv 2020

På plakaten står blant annet Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, Ketil Bjørnstad, Silje Nergaard og Mats Eilertsen. Bak initiativet står Christer Falck og jazzspesialist Per-Kristian Rekdal fra Musikkprofil.

– Dette er artister som er vant til å spille flere konserter i uka og reise Norge og verden på kryss og tvers, og vi inviterte dem da spillekløen var på sitt aller kraftigste, forteller Rekdal.

– Konsertene har gått igjennom en lydmessig forbedring og resultatet er livekonserter med platelyd. Norsk jazz har sjelden vært bedre, forteller Rekdal.

Fokus på kjøp av billetter
Et viktig fokus for arrangørene er at dette skulle være et bærekraftig prosjekt, og at man holder på et prinsipp om at musikk skal koste.

– En dag er vi tilbake i normalen, og da kan vi møte oss selv i døra dersom vi har innarbeidet en forventing hos publikum at konsum og bruk av musikk er kostnadsfritt, sier Rekdal.

Ettersom festivalen nå blir tilgjengeliggjort for flere territorier har rundt 80 arrangører i Europa blitt forespurt om å stå som arrangør av festivalen. Dette ble gjort med et ønske om å opprettholde det etablerte samarbeid mellom agent, musiker og arrangør. Lokalkunnskap var et viktig aspekt for valg av samarbeidspartnere, samt et ønske om samarbeidspartnere i flere territorier.

Les mer: by:Larm 2021 utsettes til høsten

Tyskland først ut
Den tyske utgaven av den digitale festivalen først ut, og den strekker seg ut over en periode på 5 uker. Her vil konsertene være tilgjengelig eksklusivt for de som befinner seg i Tyskland, Østerrike og Sveits. Hver konsert følges opp av et intervju ledet av den norske journalisten Audun Vinger. Artistintervjuene tar for seg personlige opplevelser under lockdown og utviklingen av den spesielle konsertopplevelsen for “Norwegian Digital Jazz Festival».

I USA vil billetter og konsertene tilgjengeliggjøres i neste uke og her har festivalen alliert seg med Big Ears Festival i Knoxville.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere