logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Ny livestreamingplattform fra Requestify

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 31. jul, 2020

Det norske musikkkteknologiselskapet Requestify har benyttet koronakrisen til å utvikle livestreamplattformen RQSTIVAL.

Den norske plattformen RQSTIVAL gjennomfører på lørdag sin aller første RQSTIVAL i samarbeid med Tjuven Musikkfest og det norske bandet Paper Crown.

– Siden COVID har vi utviklet en livestreamingplattform som er optimalisert for musikkindustrien. Artister, labels og festivaler har mulighet til å lage egne interaktive musikk konserter via RQSTIVALs app, med inntjening via digital billetter og donasjoner, forteller RQSTIVAL grunnlegger Christoffer Riseng Bølla

Under koronakrisen valgte mange artister å strømme konserter via Facebook mot donasjoner. I en undersøkelse laget av BI:CCI for Musikkindustriens næringsråd ser vi at dette langt i fra dekket opp bortfallet av inntektene som fulgte nedstengningen.

– Facebook, Youtube og Twitch er gode verktøy for live streaming, men det er ikke optimalisert for musikkbransjen. Vi ønsker å gi liveindustrien en enkel streamingplattform hvor de selv eier rettighetene til innspillingen, samt kan få inntjening ifra både billettsalg og donasjoner. Det må være enkelt for artistene, derfor kan alt opprettes i appen, og man kan selv velge å streame enten via telefon eller en annen kameraløsning, fortsetter Riseng Bølla.

Les mer: Lanserer Norges største digitale musikkfestival

– Plattformen har liveinteraksjonsløsninger som chat og gamification. Den har også artistprofiler som fans kan følge for å få oppdateringer om nye utgivelser, kommende konserter og salg av merch, sier Riseng Bølla.

Du kan laste ned appen her: 

App Store

Google Play

– Vi gleder oss veldig til lørdag! Flere store internasjonale musikkaktører skal streame konserten for å få en livedemo av produktet, og vi er allerede i dialog med et label i England som har lyst til å ha en RQSTIVAL med 7 av sine artister i slutten av August. Vår visjon er å bli den største liveplattformen, en slags hybrid av Youtube og Twitch – bygd av musikkbransjen for musikkbransjen. Håper vi sees i streamen!, avslutter Riseng Bølla

Selve konserten er en del av musikkfestivalen Tjuven Musikk som avholdes på Hamar i helgen. Totalt 10 artister skal opptre i løpet av helgen, og livekonserten til Paper Crown er utsolgt, men streamingbilletter kan kjøpes i RQSTIVAL-appen.

Paper Crown består av Ørnulv Snortheim og Johanne Kippersunds. Hamarbandet beveger seg inn i et tidløst nordisk poputtrykk som inspireres av både soul og americana.

Les merNorske Fantasy Music Manager og RQST er finalister i Midemlab 2020

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere