logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Ny MashUP-vinner

Av Ny MashUP-vinner Publisert: 16. jun, 2014

Halvparten av selskapet bak Pocket Composer hos Universal Music Norge. (Foto: Jonas Vebner)

Pocket Composer stakk av med 1. plassen.

Andre pitch-runde i regi av MashUP, som stimulerer til nyskaping i skjæringspunktet mellom musikk- og teknologi, ble gjennomført i forrige uke hos Universal Music Norge.

Vinneren av konkurransen ble Pocket Composer. Daglig leder i Soundrop og jurymedlem Jørn Haanæs sier til Teknisk Ukeblad at juryen forelsket seg i deres produktkonsept som tar utgangspunkt i selve fundamentet for musikkbransjen. Ifølge Haanæs vinner de fordi de forsøker å løse et ekte problem, nemlig når artister samler de første skissene til en ny låt.

– Pocket Composer lager et produkt som skal gjøre det enkelt for artister å spille inn, dele, samarbeide og kommentere låtskisser og idéer. Det er designet for smarttelefoner, slik at man kan spille inn når som helst og hvor som helst og dermed aldri går glipp av idéer.

Han sier at dagens løsninger er å bruke bærbare båndopptagere eller innebygde telefonfunksjoner, men det gir lite fleksibilitet og er sårbart.

– Deres svar er å lage et produkt som gir multitrack-opptak, lagring i skyen og smarte samarbeidsløsninger. Juryen er samstemt i at Pocket Composer kommer til å møte tøffe tekniske utfordringer, men vi tror på både menneskene og idéen og ønsker dem lykke til i prosessen.

Det var fire deltagere i konkurransen i tillegg til Pocket Composer.
– Thrillout
– Miss Merch
– Bandify
– Disco Fingers

Først pitch-konkurranse i regi av MashUp ble avholdt på årets by:Larm. Der vant Recho. Vinneren premieres med kontorplass i gründerfellesskapet 657, mentorordning med etablerte aktører innen teknologi og musikk og verktøy for å kommersialisere sin ide.

Les mer om denne runden av MashUP på nettsidene til Teknisk Ukeblad.

MashUP er et samarbeidsprosjekt mellom Music Norway, WiMP, IKT Norge, Phonofile, RADR Music News, 657 Oslo og Universal Music Norge.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere