logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Ny musikercamp på Tanken i Sandvika

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 27. mai, 2019

Lederne ved campen (foto: Victoria S. Hoseth / Tanken)

Den 20. til 25. mai i år samlet 30 Nordiske musikere seg på Twin Cities Music Week

Prosjektet Twin Cities Music Week har vært et samarbeid mellom Tanken og Luft Recordings. Andrew Baardsen, daglig leder i Luft Recordings, har vært kunstnerisk leder for prosjektet og bidratt med å legge programmet for samlingen og kuratere deltakerne. Han hadde med seg Mikhael Paskalev, Carmen Villian, Matias Tellez, Christian Balvig, Erik Sampkof og Simen Skari som ledere. Bendik Giske og Sassy 009 bidro med foredrag.

Arrangementet ble gjennomført i forbindelse med Twin City Meeting, et møte mellom vennskapskommunene Bærum, Uppsala, Tartu, Hämeenlinna, Fredriksberg og Hafnarfjördur. Samtlige av kommunenes kulturhus har bidratt til å finne kandidater i alderen 18-25 år med ulik musikalsk bakgrunn. Deltakerne var en blanding av profesjonelle musikere og talenter i startfasen. Gruppen var sammensatt av utøvende musikere innen sjangere som jazz, klassisk, pop, og hip-hop, og låtskrivere/produsenter.

Andrew Murray Baardsen (foto: Victoria S. Hoseth)

– Det som skiller denne musikk-campen fra vanlige låtskriversamlinger er fokuset på utøvelsen av musikk, og at disse utøverne trekkes ut av sine vante sjangere, og dermed ut av komfortsonen. Dette krever åpenhet for nye opplevelser, og at man lytter til de andre deltakerne, sier Baardsen som tidligere har gjennomført Music Norways Master-program.

-Tidligere idag fikk jeg høre om en jazzutøver som gikk og kjøpte jazznoter til en klassiskutøver og lærte henne å improvisere. Det viser at vi kan hente mye på å bygge broer over sjangergrensene. Vi hører jo på låtene som ble fremført i dag at den kunstneriske friheten dette gir skaper bra musikk, fortsetter Baardsen.

Deltakere ved campen (foto: Victoria S. Hoseth)

De tredve deltakerne ved campen dannet seg i løpet av campen et internasjonalt nettverk som allerede er i ferd å gi resultater. Flere av deltakerne har allerede planlagt å samle seg for innspilling av musikk lagd ved campen.

– Noe av det viktigste ved campen var å bygge bånd mellom mennesker, og en åpen og fri arena, noe jeg er veldig glad for at vi fikk til. Jeg håper at vennskapene som har oppstått vil vare i mange år fremover, avslutter Baardsen.

Les mer om låtskriversamlingen Song Farm

Her kan du søke arrangørtilskudd til låtskriversamlinger

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere