logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Ny styreleder i NOMEX fra IFPI Sverige

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 27. mar, 2017

Ludvig Werner, administrerende direktør IFPI Sverige og styreleder i NOMEX.

Ja Ja Ja og Nordic Playlist fusjonerer.

NOMEX, den felles-nordiske plattformen for de fem eksportkontorene for musikk, har fått Ludvig Werner som ny styreleder fra 1. april i år. Werner, administrerende direktør i IFPI Sverige, tar over for Gunnar Madsen (ROSA – Dansk Rock Samråd) som har vært styreleder siden 2010.

Werners inntreden varsler en ny fase for NOMEX, ettersom nettverket går mot avslutningen av Sterngth in Unity-programmet som har vart i fem år. Grunnlagt av Nordisk Ministerråd har programmet etablert en plattform i NOMEX som har holdt i prosjekter som Ja Ja Ja og Nordic Playlist, som har bidratt til å eksponering av nordisk musikk globalt så vel som internt i de nordiske landene.

– NOMEX kommer til å fortsette å være en nordisk hub for samarbeid, inspirasjon og felles prosjekter når det kommer til å utforske eksportmuligheter for våre fem land, sier Ludvig Werner i pressemelding.

– NOMEX har spilt en viktig rolle i den nordiske musikksektoren. Vi er glad for at Ludvig blir styreleder for nettverket. Jeg vil også takke Anna og Gunnar for deres store bidrag i det å gjøre NOMEX til den suksessen det er i dag, sier Tuomo Tätinen, styremedlem i NOMEX og direktør i Music Finland.

Som en del av restruktureringen kommer Anna Hildur Hildibrandsdóttir, programdirektør i NOMEX, til å forlate nettverket for å sette opp filmproduksjonsselskapet Tattarrattat, med artist og filmskaper Iain Forsyth og Jane Pollard. Francine Gorman, redaktør for Ja Ja Ja Music og Nordic Playlist vil fortsette, samtidig som hun setter opp sitt eget rådgivingsselskap.

NOMEX ble satt opp som samarbeidsplattform i 2009, og vil fortsette som et aktivt nettverk. Det veletablerte klubbkonseptet Ja Ja Ja vil fortsette i London og Berlin. Websidene til Ja Ja Ja og Nordic Playlist vil fusjonere og bli et konsolidert medium for nordisk musikk. NOMEX kommer også til å fortsette å utvikle felles-nordiske eksportaktiviteter, inkluderty trade mission-prosjektene i USA og Japan.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere