logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Nye tolkninger av Grieg

Av Johanna Alem Publisert: 06. des, 2017

Hyller Peer Gynt med fire moderne tolkninger.

14. november var det 150 år siden Norges mest kjente teaterstykke gjennom tidene, Peer Gynt, ble gitt ut. I den anledning har Visit Norway lansert Peer Gynt-prosjektet, med fire fremadstormende norske artister som har laget egne moderne tolkninger av de mest kjente komposisjonene Edvard Grieg skrev til Henrik Ibsens teaterstykke.

– Sammen med Bleed kom vi opp med idéen og Music Norway kom med forslag til artistene som skulle portretteres og lage sin versjon av Grieg sin musikk til Peer Gynt. Dette prosjektet har vært utrolig kult å jobbe med og Innovasjon Norge har gått en ny vei og viser at de tar kultur og den andre siden av Norge enn bare naturen, seriøst. Vi er stolte av et godt samarbeid med alle parter i denne prosessen og håper det kommer flere anledninger, sier prosjektansvarlig Einar Idsøe Eidsvåg i Music Norway.

De fire artistene Unge Ferrari, Øyunn, Fight the Fights og Drippin har laget låter innen sjangrene R&B, jazz, rock og klubbmusikk. Artistene har funnet inspirasjon fra og tolket «Morgenstemning», «Dovregubbens hall» og «Anitras dans».

Visit Norway har laget et eget Peer Gynt-univers. Les mer om prosjektet her, og se en smakebit på resultatene nedenfor:

«Hologram», av Unge Ferrari

«For a moment», av Øyunn

«Anitras dance», av Fight The Fights

Drippins versjon av «I Dovregubbens hall»

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere