logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Nytt prosjekt samler skandinaviske låtskrivere og artister

Av Christian Gran Svenningsen Publisert: 05. jul, 2019

Mener de kan skape noe større sammen enn de klarer individuelt, og svarer på behovet for mer skandinavisk samarbeid.

Siste uken i juni, 2019 gikk startskuddet for et nytt pan-skandinavisk prosjekt. Låtskrivercampen «Collab Scandinavia» er et samarbeid mellom norske Made Management og Paperclip, GL Music fra Danmark og TEN Music Group fra Sverige.

Etter å ha jobbet sammen om andre prosjekter gjennom de siste årene har de bestemt seg for å ta det ett steg videre. Behovet for et samarbeid mellom landegrensene i Skandinavia står sterkt, og for å nå deres mål om flere internasjonale suksesshistorier er de avhengige av å samarbeide. Selskapene mener de kan skape noe større sammen enn de klarer individuelt.

– Vi har så mye talent, nettverk og ikke minst dyktige forleggere og managere i de Nordiske landene, og vi blir kun sterkere sammen. Det er viktigere enn noensinne, og heldigvis blir det også lettere og lettere å samarbeide. Lysten til å samarbeide er stor blant de som arrangerer dette, sier publishingsjefen Christian Fløe Svenningsen i GL Music.

Følger også opp internasjonalt

Målet har vært å etablere en velfungerende camp som samler låtskrivere, produsenter og artister fra de tre skandinaviske landene. Det har resultert i en serie med låtskriversamlinger som strekker seg over de neste tre årene. Ideen har ligget og vaket en stund, men under by:Larm tidligere i år tok de grep.

– Vi har jobbet med TEN, Made og Paperclip de siste årene, og med det har samtalen om en felles camp oppstått. Under by:Larm 2018 derimot, begynte vi å snakke om om å få dette til. I månedene innen by:Larm 2019 var jeg på møter i Bergen og Stockholm, hvor vi etter idémyldring om campen ble enige om at vi skulle samles til en middag i Oslo under festivalen. Der ble det tatt et ordentlig tak, og nå er vi endelig her, sier Svenningsen.

For å skape internasjonale suksesser er det lurt å komme seg ut av Skandinavia, og derfor følger de opp hver samling med en tur og camp utenfor Norden (se planen under). Som planen indikerer blir det en ny destinasjon for hver gang, hvor det hele ender i TEN Music Studios i Los Angeles i 2021.

– Paperclip og Made synes dette er en utmerket mulighet til viderutvikle et slikt samarbeid som vi mener kan være brekkstangen til felles skandinavisk suksess, sier Jørgen Avsnes fra Made Management i enighet med Andres Dahl fra Paperclip.

Håper på mangeårig samarbeid

Hver camp skal settes opp med seks rom hvor det blir én artist fra Danmark, Sverige og Norge i hvert av dem. I tillegg skal det være artister fra andre plateselskaper eller management som kommer utenfra Skandinavia. Låtskriverne blir en kombinasjon av selskapenes egne, samt internasjonale innslag.

– Vi sender Askjell, dePresno, Havsun og Fredrik Brurås, Paperclip sender Sonny Alven og Didrik Thulin. Det er ikke helt satt hvem som blir med til Berlin, men vi skal prøve å ha en kjerne, sier Avsnes fra Made Management.

Listen over deltakere på den første utgaven av Collab Scandinavia bærer preg av låtskrivere og artister med god erfaring. Produsenter og låtskrivere som har jobbet med store internasjonale navn og godt etablerte artister med både og gull- og platinaskiver. På papiret er det store muligheter for at man vil se resultater av dette fortløpende. Se alle deltakerne i under.

– Hva håper dere å se komme ut av dette i 2021?

– Oi, det tør jeg nesten ikke si! Målet vårt er å skape en av de mest ettertraktede og beste campene som finnes. Når det hele avsluttes i LA håper jeg vi har tatt det første spadetaket på et fast, mangeårig samarbeid mellom selskapene, låtskriverne og våre land, sier Svenningsen fra GL Music.

– Vil vi se flere samarbeid som dette fremover? Vil det inspirere andre?

– Det håper jeg! Som sagt, jo mer samarbeid på tvers av de Nordiske landene jo bedre. Vi håper også at dette kan inspirere organisasjonene i hvert respektive land til også å samarbeide på tvers av landegrenser, og støtte arrangementer som dette. Kanskje også starte flere prosjekter i fremtiden, legger Svenningsen til.

Låtskrivere og artister på første camp:

Made Management
– DePresno(artist/topliner), HAVSUN(produsent), Fredrik Brurås(topliner).
Paperclip
– Sonny Alven(produsent), Didrik Thulin(artist/topliner) og Askjell(produsent).
GL Music
– Wafande(topliner), Kiz(produsent), Olivio(topliner), Boye & Sigvardt(produsentduo), Kim Zorde(topliner), Fridolin Nordsø(produsent), Kasper Larsen(produsent), Daniel Fält(produsent), Jeppe Pilgaard(produsent), Andreas Ringblom(topliner), J-Spliff(topliner), Max Ulver(topliner).
TEN Music Group
– Philip Holmgren(produsent), Etta Zelmani(topliner), Benjamin Ingrosso(artist), Jonathan Blom(produsent), Sam Crow(produsentduo), Felix Sandman(artist).

Slik vil Collab Scandinavia preliminært foregå :
Nordisk camp 1 @ GL Music, København 24. – 27. juni 2019 (foregår nå)
Internasjonal camp 1 @ Berlin, høst 2019

Nordisk camp 2 @ MADE/Paperclip, Bergen, juni 2020
Internasjonal camp 2 @ London, høst 2020

Nordisk camp 3 @ TEN Music, Stockholm, juni 2021
Internasjonal camp 3 @ TEN Music, Los Angeles, høst 2021

Made og Paperclip har begge søkt reisetilskudd for co-writes til å sende låtskrivere og artister til første samling i København siste uken i juni. Neste mulighet for å søke reisetilskudd er 1. september 2019. Se oversikt over alle kommende søknadsfrister her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere