logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Nytt veikart til Polen

Av Pål Dimmen Publisert: 24. okt, 2016

Warsawa (foto: Novitas/Freeimages.com)

Music Norway presenterer et veikart til det polske markedet.

I vår serie med veikart til viktige eksportmarkeder, er turen kommet til Polen. Landet med nærmere 40 millioner innbyggere er en av Europas raskest voksende økonomier, og kan tilby et engasjert publikum innen de fleste sjangre. Det fortalte forfatteren av veikartet, Magdalena Jensen fra det polske musikkselskapet Chimes Agency, under Music Norways åpne hus om markedet.

– Polen er i rask utvikling, og det kan være et interessant marked å dykke inn i tidlig for å få et forsprang, sa hun.

Søk om deltagelse på Trade Mission Polen

Medianalderen i Polen er 36 år, og den gjennomsnittlige inntekten ligger på 25.000 dollar. Utenlandske album har 41% markedsandel, og det finnes en lang rekke festivaler som kan være av interesse for norske aktører, alt fra svære festivaler med opp til 70.000 besøkende, til mindre nisjefestivaler.

Polen er ifølge Jensen spesielt interessant på grunn av et svært entusiastisk publikum.

– Publikum er eksepsjonelt bra i Polen. Fanklubber er kjempeviktige, og de lar seg lett mobilisere i forskjellige sammenhenger. Dessuten elsker de å kjøpe merch av artistene etter konserten.

Som et marked i utvikling vil man nok møte på en del begrensninger med tanke på utstyr på klubber og lignende, fortalte Jensen, men man kompenserer ofte med solid kost og losji.

I veikartet, som nå er tilgjengelig på Music Norways hjemmesider, tar Jensen for seg alt fra plateselskaper, live-sektoren og publishing til mediesituasjonen og politikk.

Magdalena Jensen forteller om det polske markedet.

Music Norway arrangere også et nordisk Trade Mission til Warsawa i november med et omfattende program som tar sikte på å gjøre bransjen kjent med markedet, dynamikken og aktørene i form av paneler, rundebord, bedriftsbesøk og  match making.

Her kan du sjekke ut de andre veikartene våre:

https://no.musicnorway.prod07.dekodes.no/veikart/

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere