logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Oslo World Music Festival i gang

Av Oslo World Music Festival i gang Publisert: 29. okt, 2014

Meet & greet: Journalist Bongani Kona fra Cape Town presenterer seg. (Foto: Tomas Lauvland Pettersen)

Oslo World Music Festival arrangeres for 21. gang i disse dager. Music Norway inviterte i den anledning internasjonale og norske delegater til meet & greet og utflukt med spesialkonsert.

Oslo World Music Festival går i 2014 inn i sitt 21. år, og arrangeres fra 28. oktober til 2.november. Disse seks dagene kan publikum og delegater oppleve mer enn 300 artister fra hele verden på mer enn 15 ulike scener over hele Oslo. Det blir alt fra flamenco, soul og fado til elektronika, hip hop og ørkenblues. Festivalen skal også i år inkludere andre kunstuttrykk, som utstillinger, seminarer, workshops, og tverrkunstneriske uttrykk. Festivalen fortsetter også satsningen med et eget prosjekt for og med ungdom, samt styrker familiekonserttilbudet og Barnas verdensdager.

Før åpningskonserten med Hugh Maskela, Ole Edvard Antonsen og Mathias Eick, inviterte Music Norway til en uformell meet & greet i lokalene i Observatoriegaten. Blant deltakerne var delegater fra så ulike steder som Kina, Libanon, Danmark og Sør-Afrika.

Bongani Kona er journalist i Cape Town, og skriver for en rekke publikasjoner, som The Chimurenga Chronic, Mail & Guardian og Rolling Stone South Africa. Han var for første gang på reise utenfor Afrika, og gledet seg derfor ekstra mye til å oppleve både norsk musikk og kultur, i tillegg til selve festivalen.

– Det er veldig spennende og inspirerende å være her. Det er mye bra på festivalprogrammet, og jeg gleder meg til å treffe nye folk og høre god musikk, sa Kona til Music Norway.

Han påpekte at begrepet World music er vanskelig å forholde seg til, da det kan bety alt og ingenting. Det som er mainstream i ett land, kan oppleves som verdensmusikk i et annet.

– Men jeg kommer ikke til å bruke for mye energi på å fokusere på det, lo han.

I tillegg til meet & greet-sesjonen, inviterer Music Norway delegatene til en utflukt til Holmenkollen og Frognerseteren, samt en spesialkonsert med Trygve Seim i Emanuel Vigelands Mausoleum.

Ifølge prosjektleder ved Music Norway, Aslak Oppebøen, klarer Oslo World Music Festival å trekke til seg viktige internasjonale stemmer innenfor feltet, noe som skaper en unik mulighet til å utvide den internasjonale kontaktflaten.

– Dette er først og fremst en viktig nettverksarena hvor vi ønsker å koble norske aktører med utenlandsk bransje og presse. Gjennom vårt delegatprogram forsøker vi å skape gode rammer for å styrke samhold og vennskap mellom utenlandske og norske gjester. Vi har tro på at dette på sikt vil føre til økt profesjonalisering av norsk bransje, og at det vil skape internasjonale oppdrag for norske artister. Samtidig ønsker vi å løfte de norske artistene som spiller på festivalen og vise dem fram for de internasjonale delegatene gjennom egne showcaser på våre egne arrangementer, sier Oppebøen.

Sjekk ut hele programmet til årets Oslo World Music Festival her.

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere