logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Øya og Music Norway tar norsk musikk til Hamburg og Berlin

Av Øya og Music Norway tar norsk musikk til Hamburg og Berlin Publisert: 10. mar, 2014

Farao

De siste årene har Øyafestivalen og Music Norway tatt med seg noen av landets mest lovende artister til Berlin for å vise ny norsk musikk fram for tysk bransje og publikum.

I 2014 utvider vi til to dager, og tar med Highasakite, Atlanter og Farao til både Hamburg og Berlin, den 22. og 23. april.

De to kveldene arrangeres som et samarbeid mellom Øyafestivalen, Music Norway, den tyske festivalen Melt! og magasinet Intro. Konsertene skal filmes og strømmes av den europeiske kulturkanalen Arte TV, som sender i fransk- og tysktalende land.

– I løpet av de siste årene har Music Norway i samarbeid med Øya Festivalen bygget opp to effektive showcaseplattformer i våre to viktigste markeder. Vi er stolte over å kunne utvide Berlin-kvelden vi gjør med Introducing med en dato i den viktige mediebyen Hamburg. Her skal bandene skal spille på den unike venuen Uebel und Gefährlich. I forkant av begge showcasene inviterer Øya, Den norske ambassaden i Berlin og Music Norway til en liten pre-show drinks seanse der vi inviterer inne alle våre relevante kontakter innenfor musikkbransje og media. Fjorårets kveld i Berlin var smekkfull med kø rundt hele venuen så vi ser fram til disse to kveldene i april, sier Jonas Vebner, som leder Music Norways kontor i Berlin.

Noen andre band som tidligere har showcaset på Introducing-plattformen er Jessie Ware, Alt J, Chvrches, Twin Shadow, Parquet Courts, for å nevne noen.

Øyafestivalen og Music Norway har årlige arrangementer i flere viktige musikkmarkeder, for å fremme norsk musikk internasjonalt. I februar spilte Mikhael Paskalev og Proviant Audio to kvelder i London, deriblant på Øya-varianten av Club NME på KOKO.

Tidligere har blant andre Truls, Team Me, Heyerdahl og Sandra Kolstad spilt på våre konsertkvelder i Berlin.

22. april i Hamburg på Uebel & Gefährlich

23. april i Berlin på Bi Nuu

Det er gratis inngang begge kveldene.

HIGHASAKITE
Highasakite har fått sitt store gjennombrudd med album nummer to. Silent Treatment inntok førsteplassen på den norske albumlista, og bandet er i ferd med å bli vår neste store konsertattraksjon. Dagsavisen ga Silent Treatment full score og skreiv at det er «ett av de mest bemerkelsesverdige albumene i norsk pop på flere år». Highasakite skal spille på Øyafestivalen i august. Highasakite

ATLANTER
Atlanter sto for den aller sterkeste platedebuten i Norge i 2013. Deres såkalte viddeblues imponerte både platekjøpere, konsertpublikum og kritikere. «Sjangermiksen er helstøpt og potent, med like mye spor av kraut og prog som ørken- og deltablues», skrev Dagbladet. Altanter spilte på Øyafestivalen i 2013. Jansen Plateproduksjon

FARAO
Så langt i år har Farao imponert i Urørt-finalen, på by:Larm og med fersk EP. Bak navnet finner man London-bosatte Kari Jahnsen, som er en av landets mest lovende, unge låtskrivere og artister. «Jahnsen is bringing some different into the mix, something quietly arresting and extremely moving, and it’s too hard to ignore», skreiv thelineofbestfit.com. Farao skal spille på Øyafestivalen i august. Farao

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere