logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Pengestrømmer i norske livestreams

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 24. apr, 2020

MIR har gjort en survey blant norske livestream-scener for å finne ut hvordan de er bygget opp.

I oversikten over norske livestreams, som er publisert på sidene til Musikkhjemmekontoret, finnes det informasjon om de forskjellige livestream-plattformenes betalingsløsninger, inntektsmodell, inntektsfordeling, hvem som eier de audiovisuelle rettighetene og om de eksempelvis har avtaler med TONO.

Det er Erik Brataas som har laget oversikten. Brataas er leder for innsatsgruppen for innovasjon i MIR (Musikkindustriens Næringsråd).

– Covid-19 har bidratt til en eksplosjon av initiativ og innovasjon knyttet til å bringe live-opplevelsen online. For musikkbransjen er slik innovasjon avgjørende i krisetider, men vi må samtidig ha et kontinuerlig fokus på og heie frem bærekraftige forretningsmodeller som anerkjenner verdien av musikk og som ivaretar både artister og støtteapparat på en transparent og rettferdig måte, sier Brataas.

Les også: Only Connect inviterer delegater til digital festival

Jonas Vebner i Music Norway er koordinator i innovasjonsgruppen i MIR.

– Inntektsgrunnlaget til stor deler av norsk musikkbransje er radert ut som følge av Covid-19. Konsekvensene er allerede dramatiske, og det ligger an til å bli langt verre før det blir bedre. Men situasjonen har også åpnet et mulighetsrom. Nye digitale løsninger har potensial til å erstatte tapte inntekstrømmer og samtidig skape ny bærekraftig næring og vekstselskaper på sikt. Norge er godt plassert for å drive fram denne innovasjonen. Vi har noen av verdens beste teknologer, en heldigitalisert musikkbransje, kreative kunstnere, fremragende forskningsmiljøer og uredde entreprenører. Dugnadsviljen i norsk musikkliv er enorm, og nye initiativ dukker stadig opp. Samtidig sitter flere permittert/arbeidsløs hjemme og brenner etter å delta. MIRs innsatsgruppe har som mål å samkjøre og forsterke disse kreftene, sier Vebner.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere