logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Phonofile åpner kontor i UK

Av Phonofile åpner kontor i UK Publisert: 06. okt, 2015

Dan Garber og Trond Tornes i Phonofile (Foto: Zoe Cormier)

Phonofile utvider virksomheten og oppretter eget kontor i London.

Phonofile er en digital distribusjonspartner til uavhengige plateselskaper, og leverer musikk til alle de de viktigste digitale musikkplafformene verden over, som iTunes, Spotify, Tidal, Amazon og en rekke andre.

Selskapets markedssjef, Trond Tornes, har gjennom Music Norway-programmet Bakkekontakt jobbet fra London i en periode. Arbeidet har resultert i at Phonofile nå åpner et eget kontor i UK.

– UK er Europas viktigste musikkmarked. For mange av plateselskapene og artistene Phonofile distribuerer representerer UK et sterkt voksende eksportmarked. Vi har gjennom bakkekontakt jobbet med å sette opp og forberede launch av et operativt salgskontor i UK, forteller han til Music Norway.

I praksis vil Phonofile leie inn kompetent arbeidskraft fra Dan Garber fra Tape Music Ltd/Record-Play. Tape Music er et plateselskap og management, mens Record-Play jobber innen synch, med kunder som Adidas og Google.

– Dan Garber har solid erfaring fra artist-management, plateselskap og music supervision. Dan var et naturlig valg for oss fordi han har jobbet med oss i flere år som kunde av Phonofile, samtidig utgjør kunnskapen og bransjeerfaringen med Dan og teamet i Tape/Record Play et verdifullt tilskudd til Phonofile-teamet, med nye mennesker og annen kunnskap, fortsetter Tornes.

Viktig initiativ
Han fremhever Bakkekontakt-programmet som et viktig initiativ.

– Bakkekontakt har vært veldig for oss for å få tid til å jobbe fram det vi nå gjør i UK. Phonofile er et relativt lite selskap og risikoreduksjonen Bakkekontakt utgjør setter oss i stand til å gjøre et framstøt som dette.

Phonofile har tidligere gjort lignende utvidelser til både Sverige og Danmark, hvor selskapet har tatt en betydelig posisjon som digital aggregator.

– Vi setter nå en fot på bakken. Etterhvert kan det være at vi vil gjøre mer, men vi starter med dette nå i første omgang. UK representerer et stort marked og er et spennende steg videre for Phonofile, avslutter han.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere