logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Phonofile kjøpt opp av The Orchard

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 04. mai, 2017

Sammen med partneren finetunes i Tyskland er Phonofile kjøpt av den amerikanske distributøren The Orchard.

I følge en pressemelding fra The Orchard i dag ble det klart at den norske distributøren Phonofile er solgt til distributøren The Orchard i USA. Finetunes, Phonofiles partner i Tyskland er med på kjøpet gjennom det felles selskapet SendR.

Les pressemeldingen fra The Orchard her:
The Orchard Acquires finetunes GmbH and Phonofile AS

Phonofile er den ledende digitale distributøren i Norden og har hovedkontor i Oslo, med avdelinger i Stockholm Gøteborg, København, London og New York.

– Eierne i SendR SE, eierselskapet som Phonofile ble en del av etter fusjon med Finetunes GmbH høsten 2016, har den 4.mai 2017 solgt enhetene finetunes og Phonofile til The Orchard, sier Erik Brataas, direktør i Phonofile.

Det vil ikke bli noen endringer i den daglige driften av Phonofile, sier Brataas.

– Likedan vil alle musikkselskaper som har avtale med oss nyte den samme service som før, og i tillegg en utvidet tilgang til et større internasjonalt nettverk med de ekstra musklene dette innebærer, sier han.

Alle Phonofiles ansatte er med som før og vil fortsette i sine vanlige roller.

– Vi har stor forståelse for at The Orchard ser verdien i å kjøpe Phonofile, både på grunn av teamet, musikken, teknologien og territoriene vi er sterke i – og vi kan bare gratulere dem med et godt kjøp. Phonofile vil forbli et norsk AS i overskuelig framtid, sier Brataas, som legger til at The Orchard er eid av Sony Music, men opererer fullstendig uavhengig av disse.

I følge pressemeldingen fra The Orchard vil selskaper som er distribuert av Phonofile og finetunes få tilgang til The Orchards tjenester i over 25 territorier verden over. Tjenestene inkluderer fysisk salg og distribusjon, global digital marketing, playlist promotion, interaktiv marketing, digital markedsføring, synch-lisensiering,  videotjenester, performance/neighbouring rights collection, innsamling av artistroyalties, med mer.

– Vi er beæret over å ønske finetunes og Phonofile velkommen til The Orchard-familien. Dette vil kraftig forbedre vår tilstedeværelse i to av Europas nøkkelmarkeder, sier Brad Navin, administrerende direktør i The Orchard i pressemeldingen.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere