logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Phonofile-profilering på Reeperbahn

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 13. sep, 2016

Mona Fimreite, Digital Marketing Specialist, Phonofile (Foto: Andrea Elisabeth Brataas)

Det tyske markedet er i en overgangsfase, mener Phonofile.

Distributøren Phonofile kommer til å være synlig til stede på Reeperbahn Festival i september. Reeperbahn er Tysklands største showcasefestival og bransjetreff og foregår i Hamburg 21. – 24. september.

Tidligere i år fusjonerte Phonofile med det tyske selskapet finetunes og dannet holdingselskapet SendR SE. De to selskapene kommer til å beholde sine uavhengige identiteter, men vil samarbeide for å utnytte hverandres styrker i ulike markeder, spesielt i Norden og de tyskspråklige markedene.

Les mer: Store fremstøt innen digital distribusjon

På Reeperbahn skal selskapene profilere seg sammen i flere sammenhenger. Blant annet stiller selskapene i en egen presentasjon av fusjonen, i en sesjon som kalles The Merger. Phonofile og finetunes stiller også med hver sin representant i et panel om streaming og playlist-strategi, og de står også bak en showcase-kveld.

Tysk overgangsfase
Phonofile er til stede på mange showcasefestivaler verden over, og betrakter Reeperbahn som en av de viktigste i Europa.

– Det tyske markedet forandrer seg kraftig mot noe vi kjenner igjen som overgangen fra et fysisk til et digitalt marked. Tyskland er tradisjonelt et sterkt marked for nordisk musikk. Phonofile teamer nå opp med finetunes som vil gi mye gode folk på bakken for oss i Sentral-Europa, sier Mona Fimreite, som er Digital Marketing Specialist i Phonofile.

Tall fra BVMI i Tyskland viser at ca 40% av inntektene fra innspilt musikk i Tyskland kommer fra digitalt salg første halvår 2016. Inntekter fra streaming har vokst med 88% i Tyskland siste år. IFPI Norges tall for første halvår 2016 forteller oss at streaming genererer over 83% av inntektene fra innspilt musikk her hjemme. Tyskland er det 3. største musikkmarkedet i verden, etter USA og Japan.

– På hvilken måte er det norske og tyske markedet forskjellig?

– Norge er digitalt, Tyskland er fysisk. Tyskland er vesentlig større, og er det industrielle og økonomiske lokomotiv i Europa. Tyskland er regionalt inndelt, også på medie-siden, og tysk musikkindustri er mindre anglofilt enn det norske. Tyskland er et stort importmarked og et lite eksportmarked, mens Norge i større grad er begge deler, sier Fimreite.

Det er også likhetstrekk mellom Norge og Tyskland, mener hun.

– Vi deler en kontinental-europeisk kultur. Kanskje man kan se det som en gjensidig interesse, der nordmenn er interesserte i tysk historie og urban kultur, mens tyskere er interessert i norsk natur og popkultur. Norske kunstnere og musikere elsker smeltedigelen Berlin, sier Fimrete.

Reeperbahn skjer i perioden 21. – 24. september. Phonfile og finetunes markerer seg fredag 23. september.

Les mer om Phonofiles arrangementer:
finetunes x Phonofile official showcase & Aftershow-Party
finetunes x phonofile THE MERGER
Official finetunes x Phonofile Reception at #RBF16

Phonofile har denne hjemmesiden.

Music Norway vil være til stede på Reeperbahn ved Jonas Vebner og Otto Vik Mathisen. Ta gjerne kontakt.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere