logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Postkort fra Berlin: FRAM og Echo

Publisert: 15. apr, 2016

Jonas Vebner med Lucas Knoflach fra Sound Diplomacy på Echo, tysk musikkbransjes Grammy

Hver uke presenterer vi en statusoppdatering fra våre utekontorer i Berlin, London og Los Angeles. Jonas har hatt en begivenhetsrik uke.

Klokken er 08.30Uhr fredag 15 april og det er snart på tide å komme seg over til den norske ambassaden der vi skal gjennom den siste dagen av vårt trade mission til Tyskland med gjengen fra FRAM Musikk. Et ledelses- og forretningsutviklingsprogram som gjøres i samarbeid med Innovasjon Norge. I dag skal vi bl.a. få en grundig gjennomgang i hvordan man best jobber med tysk media og PR, på besøk til BMG der MD’en gir oss en keynote / introduserer A&R-teamet, samt starte Feierabend med nordisk kaffe/øl-tasting og shuffleboard på «norske» Kaschk i Mitte med kollegaer fra tysk bransje.

FRAM-Programmet i Berlin ble sparket godt i gang allerede onsdag kveld med hjelp fra våre kollegaer på den norske ambassaden, som lot oss bruke den flotte norske residensen Grünewald. Et nydelig bygg tegnet av Stein Halvorsen Arkitekter som blir brukt til representasjon i Tyskland. Våre tyske kollegaer er grønne av misunnelse over en utenrikstjeneste som ser verdien av cultural diplomacy, og ikke kun harde nærings- og politiske interesser. 70 gjester var spesielt inviterte for anledningen og hele feltet var godt dekket. Major til indie. Metal, kunstmusikk til EDM. Norske Farao med Ådne Meisfjord på elektronikk sto for både live-musikk og DJ’ing. To musikere som har blitt så glad i Berlin at de har gjort det til sitt hjem. Samme kveld hadde vi konkurranse fra intet mindre enn våre gamle helter i a-ha som spilte Merzedes Benz arena, og et par av gjestene som ble invitert måtte dele seg mellom begge arrangement.

FRAM-gjengen samlet i Tyskland

Timingen for Tysklandsbesøket var glimrende da vi samme uke kjører vår aprilutgave av Ja Ja Ja Music med Gundelach på plakaten. Den internasjonale buzzen har vokst seg stor siden de første showcasene på Trondheim Calling og by:Larm. Interessen fra de tyske bransjeaktørene er sterk og gjestelisten større enn på lenge. Ellers er også de tyske live-favorittene Kakkmaddafakka på besøk i landet som en del av en Europa-turné og fansen er ekstatiske. Bandet har tidligere investert mye tid og krefter på veien i dette markedet, og til gjengjeld har publikumet vokst seg langt større her ute i et av Norges største eksportmarkeder enn de fleste er klar over hjemme i gamlelandet. Et marked med 16 stater og over 83 millioner mennesker krever langsiktig jobbing og tilstedeværelse.

Gundelach spilte på aprilutgaven av Ja Ja Ja

I disse dager går også festivalen LilleNorge av stabelen på Kulturbrauerei. Her presenteres et annet norsk musikkunivers som lenge har stått sterkt i DE. Norsk jazz, improv og kunstmusikk. Sterke profiler som Jan Bang, Audun Kleive og Arve Henriksen er festivalens «husband», men festivalen står spesielt i kammermusikkens navn, og et kobbel av etablerte norske og tyske klassiske utøvere pryder plakaten. Og mer klassisk skal det bli til uka når Bodenseefestivalen starter med Tine «Thing» Helseth som artist in residence.

Ellers fikk vi i en Spotify Insight session (også en del av trade mission’et) forresten vite at Alan Walker, som ble nevnt i forrige postkort, har vært den mest strømmende artisten for Spotify Tyskland hele siste måned… Sterkt! Ikke overraskende at han ble invitert til å spille selveste på Echo, tysk musikkbransjes Grammy, forrige uke. Undertegnede var til stede for å hilse på tyske kollegaer / oppdatere seg på bransjesladder og holdt overraskende godt ut med tørst lokal bransje og tysk smalltalk. Men nå skal det unektelig bli godt med helg.
Schönes Wochenende Euch allen!

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere