logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Postkort fra London: Post-by:Larm blues

Publisert: 11. mar, 2016

Hver uke presenterer vi en statusoppdatering fra våre utekontorer i Berlin, London og Los Angeles. Nå står Nina fra London for tur!

God stemning: Nina (nr. 3 fra venstre) tok godt vare på de britiske delegatene som kom til by:Larm. Her med Tom Rose (Propeller UK), Ben Blackburn (Virgin EMI) og Francine Gorman (Nordic Playlist).

God morgen fra London!

Da har jeg akkurat kommet tilbake til London etter en fantastisk uke på by:Larm. Hvor moro er ikke by:Larm? Alltid fint å komme tilbake til Oslo for å møte fine kollegaer, både i Music Norway men også alle artistene og bransjen vi jobber med. Enormt mye bra konserter i år og vi kan være stolte av å ha så mye bra talent på høyt nivå.

Det føles derimot alltid litt tomt å komme tilbake til kontoret mandag morgen etter en sosial festivalhelg. Ingen vafler med brunost, ingen gode kaffemøter og hele to dager til neste norske konsert. Heldig for meg da at London aldri står stille, og at det er utrolig mye som skjer med norsk musikk her om dagen.

Som sagt er det to dager til jeg skal jeg se EERA spille sitt første headline-show på Seebright Arms. Hennes EP kom akkurat ut på London-labelet House Arrest/Fat Possum og det har vært mye radiospilling og presse for Anna Lena her borte den siste tiden. På torsdag skal jeg se Oslo-Filharmonien med Henning Kraggerud i Cadogan Hall sammen med ambassaden, og over helgen er det London Ear-festivalen hvor Silje Aker Johnsen, Thorolf Thuestad og Alwynne Pritchard skal fremføre verk.

Og når jeg skriver dette ligger Fred Ball-produserte ’Hymn for the Weekend’ og ’Adventures of a Lifetime’ av Coldplay på 7. og 15. plass på den offisielle UK Single Chart. ’Faded’ av Alan Walker klatrer oppover til nr. 33 etterfulgt at Kygos ’Stay’ på 35. ’How Deep Is Your Love’ med Calvin Harris og Disciples, som er skrevet av Ina Wroldsen, har ligget 33 uker på lista og hviler nå som nr. 44. Og sist men ikke minst har låtskriver og produsentduoen Electric tre låter på top 100 lista. ’Black Magic’ og ’Love Me Like You’ av Little Mix og ’Sax’ av Fleur East. Det er ikke dårlig for lille Norge det, gitt.

Vi gjør oss også klare for storinnrykk av norsk metall neste uke da By Norse-prosjektet skal ta over London i tre dager. Her blir det ambassademottagelse, workshops med Einar Selvik og Ivar Bjørnson, samt konserter med Enslaved, Helheim, Wardruna og en stor fremføring av Skuggsjá på The Coronet. Hele prosjekter er satt i gang av vår gode venn Simon Füllemann med Metal Hammer, Tidal, Old Empire, Gigwise, Season of Mist m.fl. som samarbeidspartnere. No rest for the wicked!

Ellers krangles det om England skal ut av EU, dronning Elisabeth er snart 90 og sitter fortsatt på tronen, øl er best servert som pint, a cuppa tea smaker best med one milk and sugar og vi liker fortsatt ikke Marmite.

Nå må jeg pakke ned kontoret vårt hvor vi har hatt base de siste tre årene. Flytter over til et større kontorfellesskap rundt hjørnet hvor vi skal sitte sammen med Propeller UK, NOMEX og Create Sparks PR men mer om det neste gang.

Cheerio og god helg!

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere