logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Postkort fra Sverige: – 500 millioner svenske kroner tildelt fra Kulturdepartementet

Av Tina Brodal Publisert: 07. apr, 2020

Helen McLaughlin er Head of A&R & Business Development hos The Kennel.

Helen McLaughlin, Head of A&R and Business Development hos The Kennel, gir oss en status på situasjonen i bransjen i Sverige.

I forhold til de fleste andre land, har ikke Sverige tatt like drastiske grep under Korona-pandemien. Barne- og ungdomsskoler er fortsatt åpne og det samme gjelder de fleste restauranter, kaffebarer, med noen forhåndsregler. Nylig brakte regjeringen regelen om tillatte mengden mennesker samlet på ett sted ned fra 500 til 50.

– Hva gjøres for øyeblikket på regjeringsnivå for å dempe det økonomiske tapet musikkindustrien står overfor?

– Kulturdepartementet tildelte Kulturrådet og Kunstnerkomiteen nylig 500 millioner svenske kroner, men så vidt jeg vet har det ikke kommet noen detaljer om hvordan man skal søke om disse midlene.

Les mer: Veiledning om angstlindring og selvisolasjon

– Hvordan har musikksektoren reagert på denne situasjonen?

– Våre lokale grener av IFPI, SAMI (den svenske PPL) og STIM (PRO) som alle fungerer som rettighetsforvaltere her – gjør akkurat som GVL i Tyskland og gir tidligere utbetalinger til medlemmene sine og Musicians Union har startet et krisefond som er åpent for donasjoner. Så er det som nevnt mange online-initiativer som skjer overalt – alt fra instagram-konserter til Spotify-initiativet, sier McLaughlin.

Også i Sverige er artister og låtskrivere nødt til å tenke i nye baner, og basere arbeidet sitt ut i den digitale verden.

– Alle våre låtskrivere holder seg for tiden veldig opptatt med å dele den nyeste og beste online teknologien for koordinert innspilling, og det er mange online låtskriver camper som foregår, avslutter McLaughlin.

Helen McLaughlin har tidligere jobbet hos Warner Music Sweden, Sony Music Sweden og er Head of A&R & Business Development hos The Kennel.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere