logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Postkort fra UK: – Inntektstap på rundt 13.9 millioner pund

Av Tina Brodal Publisert: 02. apr, 2020

Victoria Ree er A&R Consultant for Concord Publishing i London.

Victoria Ree fra Concord Publishing i London gir oss en status på situasjonen i bransjen i UK.

– Hva gjøres for øyeblikket på regjeringsnivå for å dempe det økonomiske tapet musikkindustrien står overfor?

– Den britiske regjeringen betaler 80% av lønnen til ansatte opp til 2500 pund. Dette hjelper mange bedrifter, spesielt i live-sektoren der vi er hardest rammet. Det er nå endelig kommet hjelp for selvstendig næringsdrivende ved å betale 80% av inntektene deres opp til 2500 pund. Siden dette dekker en så stor andel av de kreative rollene som aktører har i musikkbransjen i Storbritannia, ble dette et veldig stort tema, sier Ree.

Inntektstap på 13,9 millioner pund 
Hun forteller at dette ikke vil dekke noen som nylig er blitt selvstendig næringsdrivende siden man må kunne vise til en form for inntektshistorie for å kunne kreve dette. Det kan ta noen måneder for alle som er kvalifisert til denne støtten før de har mulighet til å kreve pengene.

– Regjeringen var ganske treg med å få opp støtte til selvstendig næringsdrivende. Det var mye press på sosiale medier som krevde at regjeringen gjorde noe for å endre dette. MMF, Ivors, MPG og Musicians Union samlet sammen alt av data de kunne finne slik at de kan se den virkelige harde effekten dette vil ha på frilansere og selvstendig næringsdrivende. The Musician’s union gjorde en undersøkelse som kartla at inntektstapet var rundt 13,9 millioner pund.

Les mer: – Vi sitter kun igjen med utgifter

– Hvordan har musikksektoren reagert på denne situasjonen?

Som over hele verden live-streamer mange artister show og DJ-sett – Defected Records holdt en 12-timersfest via Facebook live fra Ministry of Sound, det organiseres Instagram-festivaler som for eksempel ‘Your Quarantine Dream’ via Lewis Watsons kanal med Gabrielle Aplin, Dodie , Nina Nesbitt og JC Stewart, forteller Ree.

Mange artister samler inn penger – Frank Turner spilte et livestream-show for å samle inn penger for å betale  crewet hans og hjelpe en liten venue hvor han startet sin karriere. Jeg tror de har samlet inn 44 000 pund nå for å dekke inntektene som er tapt for turneen hans.

Les også: Uvissheten er hovedproblemet

Flere fond og tilskudd etablert
Andre initiativ i UK inkluderer Help Musicians, som har lansert et fond på 5 millioner pund hvor musikere kan søke om en utbetaling på 500 pund. PRS har lansert et nødhjelpsfond for å hjelpe medlemmene opp til en verdi av 1000 pund, og Musicians Union tilbyr tilskudd på 200 pund.

I tillegg til dette forteller Ree om arenaer som har introdusert «gavekort» for drinker man kan bruke når de åpner igjen. Samt slik Malfi Dorantes nevnte i postkortet fra Mexico har de initiativet ‘Love Record Stores’, et initiativ for å støtte uavhengige platebutikker.

Artister tester ut nytt innhold
Foruten om konserter har artister prøvd å komme opp med så mye interessant innhold som mulig ved å kombinere sine egne hobbyer og interesser utenom musikken.

Ella Eyre meldte seg inn i en live Barrys Bootcamp-klasse. Tom Grennan holder live kokkeshow med kjendiskokken Tom Brown via Instagram, avslutter Ree.

Victoria Ree er A&R Consultant for Concord Publishing i UK, og har blant annet tidligere vært internasjonal delegat på Trondheim Calling. 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere