logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Postkort fra LA: Norsk oppsving!

Av Gisle G. Stokland Publisert: 28. okt, 2016

Gisle med Stargate-gutta.

Det går for seg i Los Angeles for tiden.

Vi er fortsatt i lykkerus etter Music Norways Masterclass med Stargate i Venice, hvor rundt ti norske talenter fikk en unik mulighet til å lære av mestrene og få tilbakemelding på sin egen musikk.

NRK P3 var på plass og laget denne lekre saken.

Flere av de utvalgte norske produsentene og låtskriverne ble i LA noen dager ekstra og gjorde diverse «power moves», blant annet med amerikanske bransjefolk fra Masterclass-panelene våre. For eksempel Universal-debutanten Una Sand, som gjorde 10 låter på en uke. Wow.

Ellers gleder vi oss til Open House alias Åpent hus med USA i fokus hos Music Norway i Oslo 14. november og hos BRAK i Bergen 15. november. Vi får besøk av blant andre Island Records’ amerikanske publicity-sjef Nadia Ali og Phonofiles amerikanske label-boss Greg Vegas. Les om det nyttige eventet her. Masse viktig informasjon for de som ønsker å satse på det amerikanske markedet!

Apropos besøk, så kommer det stadig flere innom Music Norways HQ i West-Hollywood. Som disse to godguttene:

Los Angeles har grasalt mye norsk oppsving om dagen. I forrige uke spilte Astrid S to stappa konserter på ikke så ukjente Hollywood Palladium, som tar nesten 4000 mennesker. Det hører med til historien at hun ikke spilte helt alene (support for Troy Sivan), men det var lett å merke at mange i salen kom (også) for å se hele Norges Rennebu-talent.

Råbra konserter, med medbrakt band og egen Astrid S-merch i bod ved inngangen. Gøy!

Noen dager i forkant hadde Kygo også to dager med kalas i Hollywood, nærmere bestemt Hollywood Bowl (nesten 20 000 kapasitet), som han solgte ut to dager på rad. Showet var gedigent, med flere store gjester (blant andre Seal, hallo?).

Breialt nok hadde Kygo etterfest på 1 OAK; fortsatt et av Los Angeles’ hotteste utesteder. Det var Twilight Zone å se Kyrre fra Fana som DJ der. Men veldig gøy. Mor, stefar, lillebror og storesøster var med opp i klubben, hvor karismatiske Manager Myles også velsignet oss med sine DJ-kunstner.

Dagny holdt sin første LA-konsert via sitt nye hjem Republic Records, som inviterte flere hundre bransjefolk som virket meget begeistret over Tromsø-jenta:

Albumaktuelle Lido hadde nettopp et såkalt popup-releaseparty på Melrose Avenue, som han annonserte via Twitter noen timer i forkant. Køen var lang, og mange kom ikke inn. Alle som var der holdt på å smelte, men det var stas. Ekstra artig at Astrid S var på plass, ettersom hun synger det siste verset på platen.

Ellers gjorde Highasakite solid figur på The Echo i Silver Lake:

Utenom møtet med visjonære Gunnar Greve , som er i byen fordi han har signert med Stargate (!)…

… Og Venice-festen som vi hadde med Phonofile og Nordic House…

… Så er konserten til Lemaitre på El Rey Theater et høydepunkt.

Terningkast high five fra Music Norways LA-kontor!

Som dere ser så rykker norsk musikk stadig mer inn i USA. Vi gleder oss til å fortelle mer i neste reisebrev.

PS: Her er det forøvrig fortsatt t-skjorte og shorts som gjelder. Håper dere har det fint i Norge.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere