logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Rolling Stone roser norsk musikk

Av Rolling Stone roser norsk musikk Publisert: 15. jan, 2016

Tre norske band og artister fremheves av Rolling Stone.

Det amerikanske musikkmagasinet Rolling Stone kjører på med ulike årslister. Og i løpet av uken har intet mindre enn tre norske band og artister figurert på listene.

En rekke av magasinets rock- og metal-journalister har vært i sving for å lage artikkelen 25 Most Anticipated Metal Albums of 2016. Sammen med internasjonale storheter som Metallica, Megadeth, Tool, Anthrax og Deftones, finner vi norske Kvelertak, som har et etterlengtet album på trappene. Rolling Stone informerer om at albumet vil bli spilt inn live i Oslos Amper Tone studio.

Det er ingen hemmelighet at Rolling Stone liker det norske metal-bandet. Kvelertaks forrige album «Meir» ble plukket ut som det 2. beste metal-albumet i 2013.

Et annet høylytt norsk band som fremheves av magasinet denne uken, er Motorpsycho. Journalist David Fricke har laget listen More Great 2015 Reissues and Finds, og blant albumene som er fremhevet her, finner vi Motorpsychos samleplate «Supersonic Scientists: A Young Person’s Guide to Motorpsycho». Som Fricke skriver «For those just walking into the maelstrom, it will be the start of something loud — and long.» Det er Rune Grammofon som har gitt albumet.En bok om Motorpsycho med samme navn ble crowdfundet gjennom New Jelly og utstillingen, også det med samme navn, står på Rockheim i Trondheim frem til 30. april.

På samme liste har Fricke plukket ut den norske jazzartisten Karin Krogs samlealbum Don’t Just Sing, An Anthology: 1963–1999, utgitt på det amerikanske plateselskapet Light in the Attic. Pat Thomas i Light in the Attic møtte Krog på nyMusikks Off the Page festival i 2014 og det var da ideen om å sette samme antologien ble skapt.

Les historien om da Krog møtte Thomas, og veien frem til albumet her.

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere