logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Röyksopp høyere enn a-ha

Av Röyksopp høyere enn a-ha Publisert: 06. jun, 2014

Röyksopp & Robyn (Foto: KACPER KASPRZYK)

Do It Again plassert over Hunting High And Low første uke.

Kommende ukes Billboard 200-liste over mest solgte album i USA ble offentliggjort torsdag, og viser at Röyksopp & Robyns minialbum «Do It Again» rykket rett inn på 14. plass.

Faksimile fra Billboard 200

Ifølge Dagbladet er dette den høyeste plasseringen for en norsk artist noensinne på Billboards albumliste. a-has album «Hunting High And Low» oppnådde en 17. plass i 1985, mens albumets åpningskutt, Take On Me, ble nr. 1 på singellisten, Billboard Hot 100.

Før Robyn-samarbeidet er Röyksopps beste plassering på Billboards albumliste en 126. plass med albumet «Junior» i 2009. Röyksopp & Robyn blir å finne på Øyafestivalen i august.

Coldplays album «Ghost Stories», som ikke er tilgjengelig i strømmetjenestene, topper listen for andre uke på rad, i sin andre uke på listen.

Eksportbloggen: – Norge kan bli eksportgigant!

Dagen før Röyksopp-plasseringen kom nyhetene om at Nico & Vinz med Am I Wrong rykket opp til 6. plass på singellisten Billboard Hot 100, og tangerer The Fox med Ylvis fra 2013, som den nest høyeste plasseringen for norske artister noensinne.

– Dette er utrolig moro og en enorm prestasjon! Det er ikke Warner Music som har Röyksopp og Robyn i USA, men dette beviser igjen at det er mulig for norske artister i USA, verdens største og viktigste musikkmarked. Jeg tror og håper av suksessen til Nico & Vinz og nå Røyksopp rekrutterer enda flere norske artister til det amerikanske markedet, både ved at artister setter seg høye mål og er ambisiøse og at amerikanske øyne i enda større grad retter seg mot norske artister og produsenter, sier Guttorm Raa i Warner Music Norway til Dagbladet. Nico & Vinz og Röyksopp er på Warner i Norge, mens Astralwerks har signert Röyksopp i USA.

Samtidig er låtskriver/produsent Andreas Schüller fra Drøbak, nå bosatt i Los Angeles, en av bakmennene på Jason Derulos Wiggle featuring Snoop Dogg. Den ble værende på 10. plass på Hot 100, samme som forrige uke.

Iggy Azalea topper Hot 100 med Fancy, feat. Charli XCX, og som gjest på Ariana Grandes Problem på 2. plass. For andre uke på rad.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere