logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Ruben Nesse og Diamond Club åpner Sverige-kontor

Av Christian Gran Svenningsen

Starter i en by med sterk musikkhistorie, og kort reisevei for norske artister.

Sist vi snakket med Ruben Nesse var London-kontoret til selskapet hans Brilliance kommet godt i gang og begynte å se resultater. Nå etablerer han singelklubb «Diamond Club» i det svenske markedet, og det skal skal gjøres fra Stockholm. Her har de fått med seg en journalist på laget som skal styre skuta.

Les mer: Ballen ruller videre for Brilliance i London

– Austin Maloney skal lede Diamond Club i Sverige. Vi har kjent han lenge, da han også er journalist/skribent for nett-magasiner som JAJAJA Music, Nothing But Hope And Passion og The Line Of Best Fit. Han er også redaktør for den svenske månedsavisen Totally Stockholm.

Showcaser og nye singler i spennende musikkby
Planen med å ekspandere Diamond Club til Stockholm i 2019, er å «skape synergieffekter både på promotering og showcasing». Det kan tjene både norske og svenske artister godt.

– Vi har allerede sluppet noen svenske artister på Diamond Club tidligere og Stockholm føltes som et naturlig sted å bygge videre konseptet. Stockholm har jo som kjent en sterk historie for å avle frem god musikk og er en utrolig spennende musikkby som er viktig å ta del i. Det er også en nærliggende by for norske artister å komme over å spille på våre showcaser i Stockholm og vice versa for svenske artister til Oslo, sier Nesse.

– Hvordan skal dere gå frem i Stockholm?

– Det blir samme konseptet som i Norge, men vi sikter på å slippe en singel i måneden i starten. Vi har allerede signert to singler med artistene Signe og Ru. Vi presenterer låtene for svensk og internasjonal presse og radio. Vi har en god dialog med Musikguiden i svensk P3 som er med å backer singlene. Så setter vi opp showcaser hver måned, disse blir i første omgang på «Lilla Hotelbaren» på Södermalm som vi har gjort en avtale med.

Les mer: Veikart til det svenske markedet

Diamond Club ble startet tilbake i 2012 under Brilliance-paraplyen. Det fokuseres på singelslipp for å hjelpe nye artister med å få ut musikk. Siden 2012 har de gitt ut 121 låter, og har et mål om å ligge på 20 utgivelser i året, samt arrangere showcaser. Diamond Club Stockholm slipper musikk så fort året er omme, og første ut er en artist som heter «Signe».

– Vi slapp en singel med den svenske artisten Johnny Låga tidligere hvor Signe synger. Hun har en helt vanvittig stemme, så vi har fulgt med henne lenge. Endelig sendte hun en egen låt, den låter helt magisk og blir en sterk start på Diamond Club Stockholm. Singelen kommer 11. januar, og 30. januar spiller hun på Lilla Hotelbaren.

Sjekk ut musikken som kommer fra Diamond Club-familien:

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere