logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Samarbeidsavtale med de regionale kompetansesentrene

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 27. feb, 2019

Den 26. februar ble samarbeidsavtalen mellom Music Norway og de regionale kompetansesentrene for musikk signert.

Avtalen skal sikre gode rammer for samarbeidet, og bidra til utviklingen av felles programmer.

– Vi er jo allerede gode venner. Særlig gjennom prosjektene Mentor, Master og Session har vi gjort mye bra arbeid sammen. Denne avtalen danner et godt grunnlag for felles satsning videre. Dette styrker profesjonaliseringen av musikkbransjen og sørger for et styrket tilbud over hele landet, sier Are Bergerud, daglig leder i TEMPO.

Om programmene i avtalen.
Session, Mentor og Master er alle landsdekkende samarbeidsprosjekter som drives av de regionale kompetansesentrene og Music Norway.

Session er åpne seminarrekker, der hver enkelt Session forholder seg et definert tema. Programmet skal bidra til å spre erfaring og kunnskap fra norsk og internasjonal musikkbransje, formidlet av erfarne bransjeaktører.

Mentor er en søkbar ordning med veiledning fra håndplukkede aktører fra musikkbransjen.

Master er et helårsprogram for unge og ambisiøse talenter i den norske musikkbransjen. Programmet består av bedriftsbesøk, workshops og foredrag i ulike byer i Europa, og innholdet tilpasses deltagerne.

– Helt siden opprettelsen av Music Norway i 2013 har de regionale kompetansesentrene vært en viktig partner for at vi og våre virkemidler og nettverk skal nå ut til bransjen i hele landet. Vi har vokst og utviklet oss sammen, og dette var tiden for å formalisere samarbeidet, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

Fakta om de regionale kompetansesentrene:

De regionale kompetansesentrene for musikk dekker til sammen alle fylker, og har kontorer i de største byene i landet: Brak (Bergen), Tempo (Trondheim), STAR (Stavanger), Sørf (Kristiansand), ØKS (Drammen), MØST (Oslo) og Kofor/RYK (Tromsø). Sentrene er finansiert med midler fra Kulturrådet, fylkeskommuner og kommuner. Sentrene er åpne for alle som driver med musikk i den enkelte regionen og tilbyr råd, kurs og nettverk for både artister, arrangører og bransje innen det frie musikkfeltet.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere