logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Skouen og Asheim nominert til Nordisk råds musikkpris

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 01. jun, 2018

Synne Skouen og Nils Henrik Asheim (Foto: Synne Skouen, NB/Lisbeth Risnes. Nils Henrik Asheim/Emile Ashley. Montasje: klassiskmusikk.com)

Vinneren offentliggjøres 30. oktober.

Nominasjonene til Nordisk råds musikkpris ble offentliggjort under Festspillene i Bergen.

Bedømmingskomiteen nominerte 13 verk til prisen på 350 000 danske kroner som blir offentliggjort på den 30. oktober i Den Norske Opera & Ballett i Oslo i forbindelse med Nordisk råds sesjon.

Synne Skouen er nominert for verket «Ballerina».

– Den spilte for utsolgte hus, utdrag ble vist på norske nyheter, og verket ble kommentert langt utenfor den offentligheten som normalt forholder seg til opera og til ny kunstmusikk. Ballerina traff et balansepunkt. Den berørte og kommuniserte både som ny musikk og som aktuelt teater og åpnet operaformen for et nytt publikum. Librettoen bygger på et skuespill skrevet i 1976 av komponist Synne Skouens far, filmskaperen Arne Skouen, om en autistisk jente og hennes mor, heter det i bedømmelsen.

Nils Henrik Asheim er nominert for verket «Muohta».

– I Muohta gis også en urbefolkning stemme: verket har navn etter et samisk ord for snø, og tekstgrunnlaget består av ytterligere 18 samiske ord som har med snø å gjøre. Store deler av stykket er stillferdig, som om det skildrer et frossent landskap. Men landskapet lever under overflaten, gjennom langsomme, nesten umerkelige endringer og tidvis uforutsigbare vendinger og kontraster – som når koret mot slutten synger med full varme, heter det i bedømmelsen.

Om Nordisk råds musikkpris
Nordisk råds musikkpris skal gi oppmerksomhet til skapende og utøvende musikalsk virksomhet på høyt kunstnerisk nivå. Annethvert år gis prisen til et verk av en nålevende komponist og annethvert år går prisen til et større eller mindre ensemble.

Se de øvrige nominerte her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere