logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Session på Trondheim Calling

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 20. jan, 2017

Meld deg på ekspertpanel om låtskriving, publishing og pitching.

Sessions er en landsdekkende serie av kurs og workshops som gir deg inngående kunnskap om musikkbransjen. Sessions er et tilbud for deg som ønsker å lære fra de beste.

I samarbeid med Trondheim Calling har Music Norway og de regional kompetansesentrene invitert låtskriver, musiker og produsent Carl Ryden og publisherne Pelle Lidell og Robin Jenssen til Øra Studio i Trondheim torsdag 2. februar kl. 12:00 for å fortelle om låtskriving, pitching og publishing på et internasjonalt nivå.

Med deres arbeid med Ricky Martins nyeste single Vente Pa’ Ca som rød tråd får vi et innblikk i låtskriving på leads, co-writes, pitching og publishing.

Vente Pa’ Ca ble sluppet med en musikkvideo høsten 2016 og har allerede nesten 100 millioner avspilling på Spotify og er sett over 350 millioner ganger på YouTube. Ettersom låten er gitt ut på flere språk i flere territorier er den også et særegent eksempel innen låtskrivingskunsten så vel som publishing.

– Vi er veldig fornøyd med å ha jomfruturen for dette nye samarbeidet mellom Music Norway og de Regionale Kompetansesentrene med et erfaringsbasert kursopplegg hvor man tar tak i en case som kan linkes fra et Trondheimsbasert selskap og til en #1 Billboard hit, sier Thomas Ryjord, festivalsjef og faglig ansvarlig for Trondheim Calling.

Meld deg på Session her

Robin Jenssen
Er en av stifterne bak trondheimssuksessen Dsign Music og har stått bak mer enn 200 internasjonale musikkutgivelser og flere #1 hit singler. På merittlisten kan han sette mer enn 25 millioner fysiske salg og 22 #1 på billboardlisten. Med Dsign Music har han jobbet med artister som Kylie Minouge, Krishane, Marit Larsen, asiatiske suksesser som EXO, Girls Generation, Shinee og mange flere. Nå nylig Ricky Martin.

Pelle Lidell
Har bakgrunn som musikere og fra arrangørfeltet, men er mest kjent fra hans tid i Murlyn og Universal. Gjennom sin tid som Publisher har han signert over 40 meget suksessfulle låtskrivere og produsenter. Blant dem finner man Bloodsjy & Avant (Britney Spears, Madonna, Sugababes, Kylie Minogue), Arnthor Birgisson (Janet Jackson, Celine Dion, 98 Degrees), Peer Astrom (Celine Dion, Ricky Martin, Glee) og trønderne i Dsign Music. Gjennom sin karriere som publisher står han bak over 190 millioner plater solgt verden over.

Carl Ryden
Er en av låtskriverne bak suksess-singelen ”Vente Pa’ Ca” med Ricky Martin. Han er prisbelønnet for sitt arbeid og står bak flere muli-platinum sellende utgivelser. Han er signert hos Mette Buhl og Pitt Buhl Management og Major 3rd Music Publishing Ltd & BMG Chrysalis Ltd. I tillegg til samarbeidet han har hatt med Dsign Music på blant annet ”Vente Pa’ Ca” har han jobbet med låtskrivere som Elyar Fox, Paul Harris, Luciana Caporaso, Nick Clow, LP, Cameron Forbes, Lucas Secon, Carla Marie Williams, Nina Woodford og Karen Poole.

 

Session er en del av et nasjonalt samarbeid mellom Music Norway og de regionale kompetansesentrene; Brak, Tempo, STAR, SØRF, MØST ØKS, KOFOR, sammen med programmene Mentor og Master.

 

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere