logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Siste sjanse for å spille på The Great Escape 2019

Av Christian Gran Svenningsen

Søknadsfrist mandag 11. februar.

Hvert år trekker store deler av britisk musikkbransje til kystbyen Brighton for den viktige showcasefestivalen The Great Escape. Festivalen arrangeres i 2019 fra 9. – 11. mai. Festivalen har blitt en av de viktigste møteplassene i Europa med over 3500 delegater fra hele verden.

Festivalen er fortsatt åpen for påmelding. Du søker via dette skjemaet. Frist for å søke er mandag 11. februar 2019.

The Great Escape booker flere norske artister hvert år. I 2018 spilte Sassy009, Great News, Tuvaband og Eera. I tillegg til hovedprogrammet har festivalen et sideprogram kalt The Alternate Escape. Det norske bandet Moviestar spilte her i fjor.

Fikk booking og publishing på plass
Én som søkte bransjetilskudd fra Music Norway for å dra på The Great Escape i fjor var Ruben Nesse i Brilliance. Han dro til kystbyen for å representere Tuvaband.

– Det er en fin festival, mye fokus på britisk musikk og bransje så klart, men jeg fikk til masse gode møter. I tillegg ble Tuvaband booket til Iceland Airwaves.

Duoen spilte to konserter i Brighton i fjor, hvor én var på Bella Union sin platebutikk som mottok gode tilbakemeldinger. Et direkte resultat for Tuvaband av konsertene ble en publishingavtale med Isnt Music/Ninja Tune.

Nesse skal ikke reise tilbake i år, noe han begrunner med at han bytter mellom å reise til SPOT Festival i Århus og The Great Escape. Det koster å reise mye, og da kommer hjelp på veien godt med.

– Bransjetilskudd er en unik ordning som alle i bransjen må utnytte. For å drive en internasjonal virksomhet er man nødt å være til stede på slike nettverksarenaer som The Great Escape, sier han.

Har du spørsmål om The Great Escape kan du kontakte Henrik Sanne Kristensen på henrik (at) musicnorway.prod07.dekodes.no. Henrik er prosjektleder for Great Escape og er sjef for London-kontoret til Music Norway gjennom 2019.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere