logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Skreddersydde låter

Av Skreddersydde låter

Foto: Hilde Wahl

Neste uke er det duket for nok en Song Farm i trehusene på Saltögården utenfor Strømstad. – Vi ønsker å få frem en håndfull nye hits, sier arrangør Jørn Dalchow.

Låtskrivercampen Song Farm arrangeres i år av Bisi Music og daWorks Music Publishing med Hilde Wahl og Jørn Dalchow som bakpersoner. I tillegg kommer et samlet frivillig arrangementsteam på ni personer.

24 eller 25 låtskrivere er med i år, i tillegg kommer en artist- og prosjektdelegasjon på rundt 16 deltagere.

– Først og fremst ønsker vi å få frem en håndfull nye hits skrevet mest mulig spesifikt for et utvalg artister som deltar. Da blir det også mest mulig skreddersydd og personlig, og øker muligheten for at låtene faktisk blir brukt. I tillegg blir det en del ekstra låter til andre prosjekter som ikke deltar. I tillegg har Song Farm vist seg å være et veldig bra for nordisk nettverksbygging mellom låtskrivere, artister og deres støtteapparat. Mange fortsetter samarbeid i lang tid etter hvert års arrangement, sier Jørn Dalchow i daWorks.

Campen er lagt opp slik at låtskriverne blir organisert i åtte eller ni team som skal skrive én ny låt hver dag i tre dager. Deltagerne på hvert skriveteam roterer fra dag til dag slik at man hele tiden jobber med nye folk.

– Artistene presenterer seg og sine pitcher til frokost hver morgen, og deretter går teamene ut for å skrive i sine hus. Artister som ønsker det deltar i co-write og synger på sine låtdemoer. Hver kveld kl. 22 presenteres dagens låter i plenum. Vi kårer også Song Farms beste låt den siste dagen. Hver dag er målsettingen; refreng før lunsj!, sier Dalchow.

Resultatene av Song Farm blir bedre fra år til år, mener Dalchow.

– Det er fortsatt en del sterke låter som venter på plassering. Eksempelvis ble Sirkus Eliassens singel «Fullstendig feilfri» skrevet på Song Farm i fjor. Det samme skjedde med a1’s singel «Trust Me». MGP-singler som Reidunn Sæthers «High on Love» ble skrevet i forfjor på Song Farm av bl.a. Ovi og svenske Thomas G:Son, sier han.

Song Farm har en utskiftning av deltagere fra år til år, men har samtidig en stamme som har deltatt flere år på rad for å skape kontinuitet.

Den største delegasjonen på Song Farm i år er norsk og inkluderer blant annet Silje Haavet Golden, Elisabeth Carew, Ingrid Skretting, Torgeir Kristiansen, Frida Amundsen, Ole Hegle, Thomas Kongshavn, Kate Havnevik, Magnus Rostadmo, Joakim Harestad Haukasas, Thomas Felberg, Alexander ‘Rykkinnfella’ Austheim, Tommy Fredvang og Magnus Eliassen.

Fra Sverige kommer blant annet K-One, Elias Kapari, David Hedvall, Freja Blomberg og Chris Mihna. Philip Halloun og Søren Pagh kommer fra Danmark og fra Finland kommer Tommy Mustajärvi

Blant deltagerne i artist og prosjektdelegasjonen finnes Lise Karlsnes, Sirkus Eliassen, Noam Halby, Gunnhild Sundli, Jenny Langlo, Tooji, Stockholm Syndrome (Sverige), Torstein Sødal og norsk MGP v/ Vivi Stenberg, Julie Bergan og Stine Hole Ulla.

– Brorparten av låtskriverne er tilknyttet et musikkforlag. Vi er opptatt av at deltagerne har et støtteapparat og profesjonelle rammer rundt seg, sier Dalchow.

Song Farm er støttet av Music Norway med 25 000 kroner. Music Norway ønsker å tilrettelegge for at norske låtskrivere og produsenter skal få fotfeste internasjonalt og ha et godt nettverk ved blant annet skrive sammen med utenlandske låtskrivere.

– Vi tror det er mye spennende samarbeid å hente mellom norske låtskrivere og norske artister, og mellom norske låtskrivere og internasjonale artister. Her ligger det muligheter og potensial til å utvikle synergier, nettverk og næring – og vi ser at innsatsen og produksjonen hos låtskrivere er i full blomst, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

Song Farm skjer i perioden 2. – 6. juni.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere