logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Slik har du ikke sett musikkbransjen før

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 18. aug, 2017

Ny rapport lanseres på BI siste dag i august. Meld deg på!

Rapporten «Musikkbransjen i Norge 2011 – 2015» inneholder analyser av verdiskaping, sysselsetting, omsetning og lønnsomhet i norske musikkselskaper i tidsperioden 2011-2015. Rapporten har delt bransjen inn i fem delbransjer, som er Live, Innspilt musikk, Rettighetsforvaltning, Management/Opphavere og Musikkinstrumenter. Rapporten har også laget 11 underkategorier av disse.

Rapporten fordeler også selskapene og enkeltpersonforetakene geografisk etter hvor de er virksomme fra. Vi får dermed en oversikt over hvor musikkbransjen befinner seg, hvilken del av bransjen de opererer i, og deres bidrag til verdiskaping og sysselsetting.

Slippet av rapporten «Musikkbransjen i Norge 2011 – 2015: Økonomisk analyse av 5 delbransjer og 11 undergrupper» skjer torsdag 31. august kl. 08:30-11:00 i rom C1-050, BI Nydalen.

ARRANGEMENTET ER NÅ FULLBOOKET, og det er kun de som har meldt seg på gjennom BI.no som kan komme på seminaret i morgen. Takk for alle påmeldinger!

Program
08.30: Kaffe, te og croissanter
09.00: God morgen – Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway
09.10: Åpningsord
09.15: Introduksjon av rapporten, og plassering av rapporten i forhold til tidligere kartlegginger – ved professor Anne-Britt Gran, BI:CCI.
09.30: Presentasjon av resultater ved forsker Øyvind Torp, BI:CCI.
09.50: Bransjeaktørene tar ordet. Panel fra musikkbransjen.
10.30: Veien videre – en kjapp analyse for fremtiden ved professor Anne-Britt Gran

Rapporten er bestilt av Music Norway, utarbeidet av BI Centre for Creative Industries (BI:CCI) i samarbeid med Menon Economics, og er en musikkbransjespesifikk utvikling av BI:CCIs rapport «Kreativ Næring i Norge 2008-2014» fra 2016.

Det ligger i Music Norways oppdrag å bidra til økt kunnskap, forskning, kartlegging og analyse av det norske og internasjonale musikkfeltet. Årlig produserer Music Norway rapporter som belyser status og bidrar til strategiske veivalg for å øke norsk musikkeksport og musikklivets rammevilkår.

Finn rapportene på Music Norways Innsikt-sider under Forskning og undersøkelser: Innsikt

Kontakt Øyvind Torp for ytterligere informasjon.

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere