logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Søk showcase på New Colossus Sessions

Av Tina Brodal Publisert: 27. jan, 2021

New Colossus Sessions er en digital showcase og panelserie som finner sted hver fredag i januar og februar.

New Colossus Festival er en årlig showcasefestival i mars som tar sted i New York og trekker bransje fra hele verden. Nå har festivalen digitalisert seg og lansert New Colossus Sessions, en serie med gratis panelintervjuer og showcaser som går live hver fredag i januar og februar. Les mer her.

Les mer: Veileder USA: Brooke Black

New Colossus ser stadig etter nye artister og band som de kan inkludere i sine digitale showcaser fremover. Showcasene fokuserer spesielt på nykommere i sjangrene indie og electro. Dette er en unik mulighet til å nå ut til amerikanske bransje, men også andre internasjonale aktører.

Ukentlige digitale showcaser
Mike Bell grunnla festivalen sammen med Lio Kanine, eier av Kanine Records, og Steven Matrick. Han sier at overgangen til online har vært en veldig spennende måte å holde kontakten med nye artister og publikum på når de bygger videre inn i fremtiden.

– Ideen til The New Colossus Festival oppsto i 2015 mens jeg jobbet som Music Norway’s amerikanske konsulent for andre året på rad. Jeg innså at det var et behov i USA (og spesielt i NYC) å ha en internasjonal fokusert musikkfestival som kunne tilby en verdifull showcaseplattform for nye artister. Da Covid-19 kom byttet vi om formatet til en ukentlig online livestream kalt The New Colossus Sessions, med liveopptredener og intervjuer ledet av programleder Brad Wagner (PASTE / Daytrotter). Dette føltes som en naturlig utvidelse av festivalen og en måte for oss å dele musikk gjennom hele året, sier Bell.

Hva slags artister og band kan ha showcase på New Colossus?

– Vi planlegger å utvide sjangrene, men foreløpig faller vårt hovedfokus i rock- og popkategorien. Hovedkriteriene vi ser etter er rett og slett god musikk og profesjonalitet. Vi ser også etter nye artister og er ikke interessert i etablerte med mindre de er relativt ukjente i USA.

Mike Bell er en av grunnleggerne av The New Colossus Festival

Hva kan en norsk artist eller band som ønsker å bruke denne plattformen gjøre for å komme på radaren din? 

– Den beste måten for noen å kontakte oss på er via e-post. Jeg sjekker info@newcolossusfestival.com og vil svare eller videresende etter behov. Dette kan virke litt grunnleggende, men vi får alle slags henvendelser som med fordel kan bli mer effektive. Forhåpentligvis vil disse punktene være nyttige for de som ønsker å komme på radaren vår:

  1. Start med å sjekke ut nettstedet vårt (newcolossusfestival.com) for å se tidligere festivalstreamer og også hvem som har hatt konserter. Høres musikken din ut som om den passer inn? Kult, ta kontakt!
  2. Send oss ​​og mail og begynn med å fortelle oss navnet ditt + navnet på bandet ditt hvis det er annerledes. Vi får ofte pitcher som glemmer introduksjonsdelen og noen ganger vet vi ikke hvem som skriver til oss.
  3. Fortell oss noe som kan få oss til å interessere oss og til å lytte. Hva har du holdt på med nylig og hva skjer fremover? Hold dette kort og konsist.
  4. Send oss ​​en lenke for å kunne sjekke ut musikken din, Soundcloud, YouTube eller Spotify er best. Gi oss beskjed om navnet på sangen vi bør begynne med hvis du sender oss en full albumlink. Ikke send vedlegg, ettersom meldingen kan bli markert som søppelpost.
  5. Send oss ​​andre lenker du tror vi trenger, for eksempel sosiale medier eller presse. Vi baserer ikke våre beslutninger basert på sosiale medier, men det kan hjelpe oss å vite mer om deg.

Foretrekker du at de som kontakter deg har et label eller en manager før de når ut til deg?

– Vi ønsker ikke å begrense valgene våre, men foretrekker å vite at artisten har noe form for ekstern profesjonell støtte. Denne personen eller teamet kan være hjemme eller i USA.

Hvilke norske artister har opptrådt hos dere tidligere?

– Das Body (de opptrådte også på The New Colossus Sessions i november), Intertwine, Orions Belte, Pom Poko, Siv Jakobsen, The Ninth Wave, The Other End.

Hvordan ser du for deg at indieindustrien vil takle pandemien? Hvordan vil overgangen tilbake til «normal» være?

– Jeg tror indiemusikkindustrien er allsidig av natur, og at den tilpasser seg endringer ganske enkelt. Det skjer så mye på nettet, men ingenting erstatter følelsen av å være sammen i samme fysiske rom. Vi hadde heldigvis planlagt å gå online i god tid før pandemien, og var i gang med New Colossus Sessions på under en måned fra festivalens avslutning 15. mars 2020.

– Det går nok ikke tilbake til det normale med det første for indie-artister, da nedleggelsene av livemusikk vil ha ringvirkninger som vil føles en stund fremover. September / oktober 2021 er det tidligste jeg har hørt, men jeg regner ikke med at det skjer helt enda. Det kommer til å ta litt tid, men jeg er sikker på at det ikke vil være altfor lenge til vi kan nyte live musikk igjen slik det er blitt gjort gjennom menneskets historie, avslutter Bell.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere