logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Song:Expo gjennomførte verdens største digitale låtskrivercamp

Av Tina Brodal Publisert: 13. nov, 2020

Mats Koray Genc under årets Song:Expo. Foto: Emilie Wulff Skårild

Trondheim Song:Expo feiret i år sitt 10-års jubileum med å lansere verdens største online låtskrivercamp. Fra 29. oktober til 8. november samlet de over 200 låtskrivere og produsenter fra seks forskjellige kontinenter i 50 virtuelle studio.

Med base i låtskriver-teamet DSign Music fra Trondheim og deres studioer i Fjordgata ble det utviklet en av verdens største låtskrivercamper. Campene har gjennom årene både vært arrangert som lokale, regionale, nordiske og internasjonale. Alle med mål om å lage repertoar for et globalt musikkmarked. Arrangør for campen er Tempo.

Les mer: Åpne webinarer med eksperter fra amerikansk musikkbransje

Fremste i rekken i digital omstilling
Campen har gjennom årene fått til flere globale listeplasseringer. Arenaen fyller nå 10 år og har vært i fremste rekke når det kommer til den digitale omstillingen i 2020. De har arrangert 2 runder med camper i tillegg til å utvikle en guide til hvordan en løser en camp digitalt.

Renate Eggan er prosjektleder for Song:Expo og etter gjennomføring av årets digitale utgave ser hun potensialet i digitale co-writes. Hun forteller at drivkraften til Song:Expo de siste 10 årene har vært å engasjere, inspirere og utdanne norske låtskrivere.

–Trondheim Song:Expo startet i 2011 med et mål om å eksportere norske låtskrivere og produsenter, og låtene deres. Song:Expo skal være en møteplass for lokale låtskrivere, legge til rette for nye samarbeid, læring og eksport. Etter som årene har gått så har vi sett at det vi gjør fungerer, med gode resultater, og da har drivkraften bare blitt sterkere, sier Eggan.

–Lokale myndigheter tar næringen på alvor
Eggan forteller at det er veldig mange som har vært viktige for Trondheim Song:Expo gjennom årene. Spesielt Trondheim Kommune og Trøndelag Fylkeskommune som har støttet dem og hatt troen på prosjektet siden starten.

– Det er fantastisk at de lokale myndighetene tar den skapende musikknæringen i regionen vår på alvor, og ser behovet for en slik satsing. Prosjektet har hatt tydelige internasjonale målsetninger hele veien. Eksport er et hovedfokus, og uten kompetansen, nettverket og backingen fra Music Norway ville ikke prosjektet vært den suksessen det er i dag. Alle som har bidratt til prosjektet har vært viktige og fortjener en shout-out – alt fra samarbeidspartnere og støttespillere, og ikke minst låtskriverne selv! sier Eggan.

Renate Eggan er prosjektleder i Song Expo. Foto: Emilie Wulff Skårild

Gjennomført verdens største digitale låtskrivercamp
For Song:Expo vil målene de neste årene forbli de samme, og de jobber konstant med å utvikle seg.

–Nå har vi nylig gjennomført verdens største digitale låtskrivercamp, og tatt i bruk verktøy og metoder vi tidligere ikke har benyttet oss av, og vi gleder oss til å utvikle konseptet videre. I fremtiden håper vi selvfølgelig å kunne gjennomføre fysisk igjen, men til den tid kommer ser vi mye glede i å prøve noe nytt!

Les mer: Heave Blood & Die lanseres internasjonalt, ser på Tyskland som viktigste marked

–Vi håper at artister, låtskrivere, produsenter og platebransjen ser mot Trondheim og det musikkmiljøet som er i enorm vekst her. Nylig har Tempo ferdigstilt 12 studio på Musikkbyen Trondheim, alle fylt med faste leietakere, som nå er den nye arenaen for Song:Expo. Det skapes utrolig mye musikk her, og de utveksler erfaringer, ideer og utvikler hele tiden nye samarbeid, forteller Eggan.

Ser potensialet i digitale co-writes
Årets digitale versjon av Song:Expo muliggjorde at de kunne samlet over 200 låtskrivere og produsenter fra seks forskjellige kontinenter i 50 virtuelle studio.

–Etter gjennomføringen av den digitale utgaven i år ser vi et veldig potensiale i digitale co-writes, og spesielt for å knytte nettverk og finne nye samarbeidspartnere internasjonalt. Vi opplever at alle er veldig sultne på å skape musikk, og ved å finne digitale verktøy og samarbeidsmetoder som fungerer så er mulighetene enorme. Verden er bare en DM unna!

Les mer on Trondheim Song:Expo her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere