logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Sørveiv Music Summit i Kristiansand denne uken

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 30. okt, 2018

Den 2. og 3. november går showcasefestivalen Sørveiv og konferansen Sørveiv Music Summit av stabelen. Temaet for konferansen, som går parallelt med musikkfestivalen, er i år: Strømming av musikk, artisters helse, verdien til musikk, og miljøet.

Se programmet til festivalen her, og for konferansen her. 

Strømming
Strømmeøkonomien er utfordrende for mange artister, med mange plattformer og ulike tilnærminger til plassering og betaling. Under Sørveiv skal deltakerne diskutere utfordringene mange artister har med å få nok inntekter fra strømming, og de økte kravene strømmeøkonomien påfører den enkelte artist.

Artisters helse
De siste årene har det blitt en økende oppmerksomhet knyttet til ulike helseutfordringer gjør-det-selv tilnærmingen i bransjen gir. Økende arbeidsbehov og fallende inntekter skaper en vanskelig situasjon for mennesker i bransjen, og en økende mengde forskning gir foruroligende indikasjoner på at artisters helse er langt verre enn innen andre profesjoner.

Verdien til musikk
Verdien til musikk er stadig mer utfordret i en digitalisert verden, ikke bare målt i kroner og øre, men også sosialt og kulturelt. Er endringene til det bedre?

Miljø og klima.
I en studie bestilt av MusicTank fra 2012 kommer det frem at det å strømme et album 27 ganger kan kreve mer energi enn å produsere og trykke et tilsvarende CD-album. Hvilke steg tar vi for å engasjere artister, publikum og bransjen som helhet i arbeidet for et bedre klima?

Norske talenter, internasjonal bransje
Showcasefestivalen Sørveiv er en god arena for å vise frem norske talenter for internasjonal bransje, og bygge en bro mellom norske og internasjonale bransjeaktører. Music Norway støtter det internasjonale delegatprogrammet ved festivalen med 25.000 NOK.

Se hvilke artister som skal spille her.

Edvard Olai Brekke Værland vil være tilstede for Music Norway

Kommentarer


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere