logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Spansk mellomstasjon

Spania er første stopp på veien til Sør-Amerika for det spanskklingende Oslo-bandet Andalusian Conspiracy.

Andalusian Conspiracy slapp sitt debutalbum «La revolución será tuieada» i 2012, og har gjort seg bemerket i Spania med listing på rundt 200 radiostasjoner og hyppig videorotasjon på Sol Musica – en av landets største musikkanaler på TV – og spilling på spansk MTV.

På spansk luft

Senere i mai skal kvartetten, som spiller pop og rock med en spansk vri, eller andalusisk funk, som de kaller det selv, på promoturné til Spania.

– Det vi gjør nå er å berede grunnen til vårt neste album som kommer ut til høsten. Og så har vi en EP vi akkurat har gitt ut. Der er det en del remixer som er beregnet for klubbmarkedet i Spania, sier bassist Atle Timenes.

Andalusian Conspiracy er invitert av den statlige TV-kanalen RTVE for å spille inn en konsert som både skal på TV og sendes på radio. Bandet er også invitert av Sol Musica til å gjøre en konsert på Hard Rock Cafe i Madrid. Opptakene skal brukes i en dokumentar som skal vises seks ganger i løpet av 2013.

– Er dere mer aktuelle i Spania enn i Norge?

– Vi har spilt på Parkteatret og John Dee og den type scener, men vi har ikke fått den oppmerksomheten i Norge vi skulle ønske oss. Det er synd, men det kan fort endre seg. Det er andre gangen vi drar til Spania nå. Vi var i Spania i fjor høst og da spilte vi blant annet på El Sol i Madrid. Det var egentlig sånn det startet. Vi sendte et par låter dit og så booket de oss etter tre dager. Albumet var akkurat ferdig da, og på grunn av dette kom vi i kontakt med et management.

– I hvilken grad tenkte dere på det spanske markedet da dere startet bandet og begynte å bygge nettverk?

– I og med at vi har valgt spansk som språk diskuterte vi mye om det var lettere å slå gjennom i spansktalende markeder i og med at vokalisten Victor er fra Sevilla. Det er nesten like mange som snakker spansk som engelsk her i verden, det er bare snakk geografiske forskjeller, sier Timenes.

– Voksende marked i Sør-Amerika

Bandet kommer til å satse i flere spansktalende land.

– Spania er det første stoppested for det som er det egentlig målet, Sør- Amerika. Det søramerikanske markedet er et av de største i verden og de som vokser mest for tiden. Det er interessant for oss i den forstand at vi synger på spansk.

Andalusian Conspiracy jobber med en strategi for Sør-Amerika nå.

– Vi er invitert til Mexico til neste år, og vi skal etter planen dit i månedskiftet februar mars og gjøre en turné med et mexicansk band vi ble kjent med i Madrid. Men det er ikke sånn at vi ikke kommer til å gjøre ting i Norge, det er tross alt her vi holder til, men det kommer til å ta tid på grunn av språket.

– Vi fikk en avtale med et bookingbyrå i Spania etter påske, men vi er på jakt etter booking og management i Norge. Det hadde vært gøy å få til. Det vil hjelpe oss i det norske markedet, sier Timenes.

Music Norway støtter Andalusian Conspiracys promoturné i Spania gjennom promostøtteordningen.

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere