logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Spotify hyller låtskrivere med ny Secret Genius Ambassadors liste

Av Johanna Alem Publisert: 14. jun, 2018

Foto: Spotify

Ina Wroldsen og Norgesvenn Tayla Parx blant årets ambassadører.

Secret Genius er et internasjonalt initiativ fra Spotify som løfter og setter lys på bidraget låtskrivere og produsenter gir til musikkbransjen og artisters karrierer. Prosjektet som ble lansert i fjor tar form av kuraterte spillelister med låter skrevet og produsert av ambassadørene, podkaster der ambassadørene forteller historiene bak hitlåtene, og den internasjonale låtskrivercampen «Songshops».

Secret Genius hadde Boi-1da (Rihanna, Drake, Bryson Tiller), Erika Ender (Luis Fonsi, Justin Bieber) og James Fauntleroy (Frank Ocean, Bruno Mars, Justin Timberlake) blant sine 13 ambassadører i fjor. Ina Wroldsen og Norgesvenn Tayla Parx er blant årets 10 ambassadører.

Artist og låtskriver Ina Wroldsen mottok nylig Spelleman og Music Norways pris Årets internasjonale suksess for hennes enorme suksess i 2017. Ina Wroldsen har skrevet låter for blant annet Demi Lovato, One Direction, Britney Spears, Shakira og Calvin Harros. I 2017 hadde Wroldsen to megahiter med «Rockabye» og «Symphony», begge skrevet for den britiske gruppen Clean Bandit. «Rockabye» lå totalt ni uker på førsteplass i UK, og toppet listene i 25 andre land. «Symphony» var topp 10 i 41 land og toppet lister i 10 land. I 2017 ble låtene til Wroldsen streamet over 1,2 milliarder ganger på Spotify alene.

Norgesvenn blant årets utvalgte
Artist, låtskriver og produsent Tayla Parx har i en alder av kun 24 år markert seg stort på den internasjonale musikkscenen. Den Los Angeles-baserte toplineren har skrevet låter for blant annet Ariana Grande, Fifth Harmony, Demi Lovato, Khalid og Julia Michaels. Parx har tidligere gjestet Norge for en Masterclass arrangert av Music Norway og NOPA, og som invitert låtskriver til låtskrivercampen by:Songs og paneldeltaker på by:Larm.

Spotify lanserte i februar i år funksjonen Songwriter credits, hvor man kan se en liste av krediterte opphavere bak en låt.

Se den fullstendige internasjonale listen nedenfor:
Ali Tamposi (US): Låtskriver for Camila Cabello, Selena Gomez, Liam Payne
Ben Billion (US): Produsent for The Weeknd, Maroon 5, Beyoncé
Benny Blanco (US): Produsent og låtskriver for Halsey, Ed Sheeran, Maroon 5
Frank Dukes (Canada): Produsent for Cardi B, The Weeknd, Camila Cabello
Ina Wroldsen (Norway): Låtskriver for Calvin Harris, Clean Bandit, Jess Glynne
Jamie Scott (UK): Produsent for Rudimental, Niall Horan, Major Lazer
Murda Beatz (US): Produsent for Drake, Migos, Travis Scott
Shane McAnally (US): Låtskriver for Sam Hunt, Miranda Lambert, Thomas Rhett
Sky A. Ramirez (US): Produsent for J Balvin, Juanes, Karol G
Tayla Parx (US): Låtskriver for Janelle Monae, Demi Lovato, Julia Michaels

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere