logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Stargate-katalog kjøpt opp av Shamrock Capital

Av Christian Gran Svenningsen Publisert: 17. okt, 2018

Mikkel S. Eriksen og Tor Erik Hermansen utgjør Stargate. (Foto: Handout)

Stargates hit-pregede katalog er solgt til «Shamrock Capital».

Stargate, som er Mikkel Storleer Eriksen og Tor Erik Hermansen, har produsert og skrevet musikk for blant annet Rihanna, Katy Perry, Beyoncé, Sia og Pink. Nå selger de låtskriver-rettighetene til selskapet Shamrock Capital, som er basert i Los Angeles. Stargate har vunnet to Grammy Awards.

Se oversikt over norske vinnere og nominasjoner til Grammy.

Salgsavtalen med Shamrock Capital inkluderer verk fra de siste 20 årene, hvor en blant annet finner store låter som Firework med Katy Perry, Diamonds, Rude Boy og What’s My Name med Rihanna og Irreplacable med Beyoncé.

Music Business Worldwide skriver at Shamrock dermed sitter på eierskap i hele 10 låter som har nådd toppen på Billboard Hot 100. Ifølge Billboard kjøper Shamrock andeler i to ulike Stargate-kataloger, og at disse skal forsatt forvaltes av Sony/ATV Music Publishing.

I 2016 arrangerte Stargate og Music Norway masterclass i Los Angeles med norske låtskrivere og produsenter. Les mer: Norske talenter imponerte mesterne

Ser verdien i musikken
Shamrock Capital har et eget fond som spesialiserer seg på oppkjøp av eksisterende verk i underholdnings- og musikkbransjen. Duoen sier i en uttalelse til Billboard at de har tro på at selskapet tar vare godt vare på katalogen.

– Jason og Patrick (partnere i Shamrock) har kontroll på finansene, men de er også musikkelskere. Vi stoler derfor på at verkene våre er trygge i deres hender, sier Eriksen.

Partneren i Shamrock Capital, Patrick Russo, sier til Billboard at musikken til Stargate vil være relevante i generasjoner frem i tid, og kaller det en unik katalog.

Hermansen trekker frem alle som lager musikk på soverommet hjemme, og hvordan denne faktisk kan være verdifull i fremtiden.

– Det er veldig gøy, og vi er stolte over at Shamrock ser verdien i musikken vår og har tro på den, sier han til Billboard.

Les mer om transaksjonen i Dagens Næringsliv: Stargate selger låtkatalog

Hermansen har engasjert seg i utdanningen LIMPI på Lillehammer. Les mer om det her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere