logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Status Tyskland

Av Status Tyskland Publisert: 07. mai, 2015

Madcon på 3. plass, Kings of Convenience solgte ut, og Simax & Aurora med labelkveld i Berlin.

Av Lisa Blödorn og Carl Kristian Johansen

Ifølge IFPIs årlige rapport Record Industry In Numbers (RIN – ikke på nett) er Tyskland det 3. største markedet i verden målt i omsetning for innspilt musikk i 2014. Bare i USA (1) og Japan (2) omsettes det innspilt musikk for mer penger. Storbritannia kommer på plassen bak Tyskland.

I dollar betyr det at det ble omsatt musikk for 1.404 millioner USD i Tyskland, noe som er en vekst på 1.9% sammenlignet med 2013. Til sammenligning ble det omsatt for 4.898,3 USD i USA, og 119,1 USD i Norge.

Fordelingen mellom fysiske og digital plattformer var i 2014 70% fysisk og 22% digital i Tyskland, ifølge RIN.

Norge i Tyskland
Xjazz festival starter i torsdag 7. mai og har to norske artister i programmet. Jan Bang spiller med Melt Trio. Karl Ivar Refseth Trio er også en del av festivalen. Xjazz blir arrangert for andre gang i Berlin og fokuserer på jazz, elektronika og neo-klassisk musikk. Festivalen arrangers fra 07.-10. mai på forskjellige venuer i Kreuzberg.

Simax & Aurora har labelkveld på Heimathafen i Berlin torsdag 7. mai. Erik Gard Amundsen i Grappa Musikkforlag med seg Christian Ihle Hadland, Guro Kleven Hagen, Lars Petter Hagen, Anders Førisdal, Bror Magnus Tødenes, Reza e iRagazzi og 1B1 Chamber Orchestra til Heimathafen for å showcase dem for tysk bransje, presse og publikum.

Les mer om labelkvelden her

Festivalen Nordischer Klang i Greifswald startet 1. mai og foregår til 10. mai. En rekke norske innslag er å finne i programmet, og Øyvind Sandum Trio spiller 9. mai.

Kings of Convenience solgte ut sine tre konserter i Hamburg, Köln og Berlin i begynnelsen av mai. Einar Stray starter en turné 14. mai i Freiburg, og Jonas Alaskas turné starter i Baden i Sveits 21. mai og ender med Immergut Festival i Neustrelitz 30. mai. Erlend Øye er også bekreftet til Immergut. Mai-måned har Den Norske Ambassaden i Berlin registrert en rekke konserter med norske artister. Se listen her.

Madcon gjorde entré på Top 100 single-listen i uke 18 på en 3. plass, med Don’t Worry feat. Ray Dalton. Etter 18 uker på listen ligger Kygo på plass 13 med Firestone feat. Conrad. Firestones beste plassering er nr 3. Aurora er nykommer på listen og ligger på 78. plass med Running With Wolves.

Les mer om Auroras store Vodafone-reklame med Running With Wolves.

Katzenjammer ligger på 93. plass på albumlisten med «Rockland». Albumet har ligget på listen i 11 uker og beste plassering er en 5. plass.

Øvrige nyheter
– Oversikt over radiotrender i Tyskland har blitt publisert. Se hvilken radio som er størst i hvilket fylke her.

– Wolf Kampann vinner pris for tysk jazzjournalistikk.

– Elbjazz line up er komplett.

– Re:publica integrerer re:cord Musicday. Re:publica en av europas største sosiale medier-konferanser og komplettere programmet med en re:cord music day. 7.mai skal Xjazzfesetival, Reeperbahn, all2gethernow, Berlin Music Commission og Musicboard Berlin gjennomføre en subkonferanse med fokus på big data, stømmetjenester og open source-plattformer for musikk. Eventen er en blanding av musikkbiz og nettverksarena og skal tiltrekke nasjonale og internasjonale bransjen.

– Musicboard Berlin lanserer første detaljer til Pop-Kultur. Med i programmet: Neneh Cherry, Pantha du Prince, Tracy Thorn, Owen Pallet. Pop-Kultur erstatter Berlin Music Week og skal gjennomføres fra 26.-28.08.15 i de forskjellige arenaer i Berghain i Berlin. Pop-Kultur er en musikkfestival som legger vekt på popkultur-relatert diskurs I form av konserter, talks, performance og opplesning og vil være en platform for nye musikktalenter.

– JazzAhead med ny rekord. 929 utstillere, 3010 delegater fra 55 land, 31 % økning. 110 konserter med omtrent 16.000 besøkere. Partnerland i 2016 blir Sveits og blir arrangert 21.-24.04.2016.

– Vinyl: I 2014 kjøpte tyskere 1.8 millioner vinylplater. Så mye har ikke blitt solgt siden 1992. Det utgjør 2.6 % av hele platemarkedet og tilsvarer en omsetning på 38 millioner Euro.

– Albumranking markedsandeler: 1. Universal 43.96 % 2. Sony 27.63 % 3. Warner 12.78 %. Beste indies: GoodToGo, Tonpool, Soulfood, Indigo, Edel, EPV, Kontor New Media.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere