logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Sterk nordisk profil på årets Folkelarm

Av Sterk nordisk profil på årets Folkelarm Publisert: 21. sep, 2015

Music Norway står bak det internasjonale besøksprogrammet på Folkelarm, årets store showcasefestival for folkemusikken.

Folkelarm er en festival og et bransjetreff i Oslo med mål om å markedsføre nordisk folke- og verdensmusikk for norsk og internasjonal musikkbransje. Arrangementet eies og administreres av FolkOrg – organisasjonen for folkemusikk og folkedans.

Over 30 nordiske artister og band deltar i showcaseprogrammet som foregår på Riksscenen i Oslo. Av norske artister kan vi nevne Furebotten & Buljo SIIDA, landskappleikvinner Gro Marie Svidal, bassisten Mattis Kleppen og den samiske artisten Vassvik. I tillegg en rekke internasjonale samarbeidsprosjekter som Monoswezi fra Mozambique/Norge/Sverige/Zimbabwe, samt norsk/svenske Sver.

For norske delegater tilbyr Folkelarm et stort seminarprogram med 19 arrangementer over tre dager.

Music Norway er ansvarlig for det internasjonale besøksprogrammet hvor det vil delta 22 journalister og bransjefolk. Hele 17 av disse kommer fra Norden som er hovedfokusområde i år, men det kommer også delegater fra UK, Tyskland og Australia.

– Delegatprogrammet gir oss god mulighet til å eksponere norsk tradisjonsmusikk for utenlandsk presse, festivaler og agenter. Samtidig lager vi nettverksarrangementer hvor norske artister og bransje kan møte sine internasjonale kolleger. Det er spesielt gjennom slike program vi håper og tror at norske artister kan skape seg større nettverk og komme seg ut i verden. Etter sommerens store satsing på Rudolstadt-festivalen i Tyskland, føler jeg at vi har et stort momentum som vi må jobbe videre med, sier prosjektansvarlig i Music Norway, Aslak Oppebøen.

I seminarprogrammet inviterer Sametinget til seansen Hva skal til for at samisk musikk skal nå ut internasjonalt? hvor Music Norway er representert av Pål Dimmen. Dette skjer torsdag 24. september.

Fredag 25. er det utdeling av Folkelarmprisen. Arrangementet foregår på Riksscenen og kårer siste års beste folkemusikkutgivelser.

Følgende 16 er nominert:

Solo
Per Anders Buen Garnås
Tom Willy Rustad
John André Eira

Tradisjonelt Samspill
Rustad/Nilssen/Ranøien
Aastad Bråten
Gudbrandsdølenes Spelmannslag

Åpen klasse
SVER
Nils Økland
Arvvas
Valkyrien Allstars
Rim

Dokumentasjon
Susanne Lundeng
Hallvard T. Bjørgum / Daniel Sandén-Warg
Gjermund Haugen
Torleiv Bolstad
Sara Fjågesund Aase & Sigurd Telnes

Folkelarm pågår i perioden 24-26. september. Les mer om årets Folkelarm her.

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere