logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Sterkt norsk 2016 på Spotify

Av Carl Kristian Johansen Publisert: 01. des, 2016

Alan Walkers Faded spilt mest i Norge, Sverige og Finland i 2016.

Spotify har nettopp sluppet de mest spilte artistene og låtene i 2016. Norske artister, låtskrivere og produsenter gjør seg gjeldende i nordiske landene og globalt.

Blant de mest spilte låtene globalt finner vi Seebs remix av Mike Posners I Took A Pill Ibiza. Det er bare One Dance med Drake som er spilt mer, med hele 970 millioner streams i 2016.

Les artikkelen på Spotify her

Blant de fem mest spilte albumene globalt finner vi «Purpose» med Justin Bieber og «ANTI» med Rihanna. Norske Axident har produsert singelen Company fra «Purpose». Jarle Bernhoft spiller gitar og Fred Ball er co-låtskriver og produsent på singelen Love on the Brain fra «ANTI».

Alan Walker har årets mest spilte låt i Norge med Faded. Samme låt er også mest spilt i Sverige og Finland. Faded er også på tiendeplass av de mest spilte låtene globalt i Spotify i 2016.

Øvrig norsk på topp 10 i Norge er Jovial av Freddy Kalas på #5, Alan Walker igjen med Sing Me To Sleep på #6, Feel Da Rush av Freddy Kalas på #8 og Arigato av Julie Bergan på #9. Mellom her har nordmenn spilt låter av Sia, Drake, The Chainsmokers, Mike Perry og Cheat Codes.

Blant de mest spilte albumene i Norge finner vi «Purpose» av Justin Bieber på #1, «Hei» av Marcus & Martinus på #3, «ANTI» av Rihanna på #6, «A Head Full of Dreams» av Coldplay, produsert av Stargate, på #8, og Kygos «Cloud Nine» på #9.

Oversikt over den mest streamede musikken i Sverige finner du her.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere