logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Stimuli fra regjeringen til bransjen

Av Edvard Olai Brekke Værland Publisert: 19. aug, 2020

Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja varslet onsdag at regjeringen vil gå fra kompensasjonsordninger til å stimulere til økt aktivitet i kultursektoren.

Kultur- og likestillingsministeren varslet onsdag at regjeringen vil videreføre kompensasjonsordningen for arrangører og underleverandører frem til den 30. september. Den 1. oktober vil ordningen trappes ned og kun omfatte avlyste arrangementer og arrangørene få kompensert 70 prosent.

Fra den 1. november vil 50 prosent av tapte billettinntekter og merutgifter kompenseres. For underleverandørene vil ordningen vare frem til den 31. desember i år. Det ble samtidig varslet en helt ny stimuleringsordning som skal være på plass den 1. oktober. Den økonomiske rammen for tiltakene er på totalt 9oo millioner kroner.

– Dette er akkurat det vi trenger nå. Utøvere, underleverandører og venues trenger å stimuleres til å få i gang aktiviteten. Vi må komme oss på jobb og produsere innhold som presenteres for publikum og genererer inntekter!, sier Kathrine Synnes Finnskog, direktør i Music Norway.

– Dette er veldig lovende, og jeg håper det lyttes til meningene fra kulturlivet i møtet kulturministeren har invitert til på mandag. Vi brenner særlig for at kompetanse- og produksjonsmiljøer rundt om i hele landet blir hørt, som jo er en arena både for å øve, lære og for til slutt å møte sitt publikum, avslutter Finnskog.

Under pressekonferansen ble det varslet et møte mellom statsråden og bredden av norsk kulturliv m.t.p. videre innretting av stimuleringsordningen. Mer informasjon vil foreligge etter at møtet er gjennomført.

 

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere