logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Stor norsk delegasjon på vei til Womex 2019

Av Tina Brodal Publisert: 23. okt, 2019

Verdensmusikkmessen WOMEX arrangeres i år i Tampere, Finland i perioden 23. -27. oktober.

WOMEX regnes som et av de fremste samlingspunktene for tradisjons- og verdensmusikk globalt, og Norge er som vanlig sterkt representert. I alt 18 selskaper og 26 personer deltar på den norske standen i år. I tillegg kommer 11 personer som er registrert på den samiske standen.

Disse er med:
FolkOrg, Folkelarm , Førdefestivalen, Grappa Musikkforlag, Interkultur Drammen, Julia Valentino Music, Kirkelig Kulturverksted, Music Norway, Nordic Live, NRK, OkWorld / Jazzland, Oslo World , Riksscenen, RYK Network for Music Business Development In Northern Norway, SafeMUSE / LIDIO, Solid Musikk, Sunnfjord Kommune, Universitet i Agder, Audioland, Riddu Riđđu Festivála, Sahkkon AS, Sami Composers Association og Sami Music Expo.

Siden Womex denne gangen er i Finland så er det naturlig med et større fokus på Norden. Eksportkontorene har gått sammen om en «Nordic Village» hvor vi i større grad deler på mottagelser, møte- og mingleområder.

Sjekk ut Minna Huuskonen fra Minnamurra Management i Finland sine tips på «How to make the most of an expo» her:

Samisk musikk er også et fokusområde i år og Norge sender artisten Elle Marja som skal gjøre showcase på det som er kalt «Northern Connections Stage». Hun skal også delta i et panel om joik sammen med musikerne Andreas Fliflet og Klemet Anders Buljo.

Se programmet HER

– Det er økende interesse for den nordiske tradisjonsmusikken for tiden og vi er involvert i flere prosjekter fremover som skal bidra til å styrke både samisk musikk og merkevaren «Nordic Folk», så vel internt i Norden som i markeder som USA, Canada og Tyskland, sier Aslak Oppebøen, prosjektansvarlig hos Music Norway.

Er du interesser i hva som foregår på den nordiske folkemusikkarenaen, meld deg inn Facebook-gruppen «Nordic Folk».

Aslak Oppebøen og Einard Idsøe Eidsvåg er til stede fra Music Norway.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere