logo

Music Norway er norsk musikkbransjes eksportorganisasjon.

Store fremstøt innen digital distribusjon

Av Store fremstøt innen digital distribusjon Publisert: 05. feb, 2016

To norske distributører med fremstøt samme uke.

På en knapp uke har landskapet for digital distribusjon i Norge endret karakter. Først kom nyheten om at den uavhengige distributøren Believe Digital åpner kontor i Norge i samarbeid med Indie Distribution. Utviklingsfasen har tatt to år, og arbeidet har blitt ledet av artistmanager Eivind Brydøy. Brydøy har tidligere fartstid fra aggregatoren Artspages frem til sammenslåingen med Phonofile i 2010. Med dette er Believe tilstede i 30 land, ifølge en melding fra selskapet.

Det norske kontoret skal ledes av Erlend Gjerde, som også er sjef for Indie Distribution, Indie Recordings og Name Music.

– Dette markerer starten på en ny æra for oss, med vår inntreden i det digitale distribusjonsmarkedet i samarbeid med et av de beste multinasjonale teamene i bransjen, kommenterer Gjerde, og påpeker at oppsettet er betydelig styrket internasjonalt med dette partnerskapet.

Som et resultat av partnerskapet med Believe kan nå Indie Distribution tilby et komplett tjenestesett til artister og plateselskaper, med digital og fysisk distribusjon og salg, trykk av fysisk format, merch, markedsføring, m.m. Eivind Brydøy kommer til å beholde sin rolle som strategisk rådgiver.

Samarbeid om markeder
Dagen etter ble det klart at Phonofile og den tyske digitale distributøren Finetunes forener krefter i holdingselskapet SendR SE, som hittil har vært eid av Finetunes-grunnleggerne Henning Thieß og Oke Göttlich. De to selskapene kommer til å beholde sine uavhengige identiteter, men vil samarbeide for å utnytte hverandres styrker i ulike markeder, spesielt i Norden og de tyskspråklige markedene.

– Det er en rekke fordeler, spesielt i form av våre fokus på ulike territorier og ambisjonsnivået med tanke på å markedsføre uavhengige artister internasjonalt. Både Phonofile og Finetunes deler den samme strategiske tanken om å ekspandere til nye markeder, samt utvikle ny teknologi og markedsføringsverktøy som artister og plateselskaper kan bruke til å vokse gjennom våre tjenester, sier Phonofile-sjef Erik Brataas i offentliggjøringen.

Phonofile-aksjonærene FONO og NOPA inkluderes i holdingselskapet SendR SE.

Kommentarer

Relatert innhold


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld deg på vårt nyhetsbrev
ErrorHere